4.8 C
Knokke-Heist

Tafelschuimer krijgt maximumstraf van 6 maanden in Brugse rechtbank

De 57-jarige Leonard T. uit Maastricht heeft in de Brugse rechtbank de maximumstraf van 6 maanden gekregen voor tafelschuimerij. T. at en dronk in totaal bijna 800 euro bij in 9 horecazaken in België, maar betaalde nooit zijn rekeningen. In het verleden had hij al vier veroordelingen opgelopen voor vergelijkbare feiten.

Op 29 juni vorig jaar sloeg T. toe in Brasserie Henry in Oostende. Hij at en dronk er naar hartenlust, maar kon de rekening van 117,30 euro niet betalen. T. gaf de uitbaatster het telefoonnummer van zijn zoon, zeggend dat hij de rekening zou betalen, maar dit nummer bleek niet te werken.

Op 14 oktober 2021 sloeg T. opnieuw toe dit maal in The Nighteen hier in Knokke-Heist, waar hij ook weer zijn rekening van 144,50 euro niet kon betalen. Ditmaal legde hij de bankkaart van een vriend op tafel, maar deze kaart bleek eveneens niet te werken. Tussen 10 april en 16 juni dit jaar sloeg T. nog zeven keer toe in horecazaken in Koksijde, Antwerpen, Nieuwpoort en Knokke, waarbij hij in totaal 788,20 euro aan onbetaalde rekeningen op zijn naam liet staan.

Tijdens zijn verhoor beweerde T. dat hij in veel gevallen te dronken was om zich nog veel te kunnen herinneren, en dat hij als klusjesman werkte in Düsseldorf. Hij gaf echter het adres op van een daklozenopvang, en zei vaak tegen de uitbaters dat hij zijn portefeuille was verloren. De rechtbank geloofde echter niet in zijn verhaal en legde hem de maximumstraf van 6 maanden op. T. werd veroordeeld bij verstek, aangezien hij niet was verschenen voor zijn proces.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen