13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

Tentoonstelling gravures en portretfotografie Luc Peire en sculpturen van Tapta, Josep Maria Subirachs  en Martin Baeten                                           

Nog tot 5 september 2021 loopt er in het Atelier Luc Peire in de Judestraat 64 een tentoonstelling met gravures van en portretfotografie over Luc Peire. De expositie wordt nog aangevuld met sculpturen van Tapta, Josep Maria Subirachs en Martin Baeten. De tentoonstelling is elke zaterdag en zondag open van 11 tot 18 uur. De toegang bedraagt 8 euro inclusief catalogus.  

  

Kleurvariaties op een identiek lineair schema  

Luc Peire speelt graag met kleurvariaties op een identiek lineair schema. Ook in zijn gravure-oeuvre past hij deze variatietechniek toe. Hergebruik van de etsplaat biedt de perfecte mogelijkheid hiertoe. Samen tentoongesteld vormen de aan elkaar gelinkte gravures een unieke complementaire di- of triptiek.  

Confrontatie en dialoog met moderne sculpturen  

‘Confrontatie en dialoog’, zo kan men dit jaar de presentatie van de kunst in de Stichting Jenny & Luc Peire omschrijven. De minimalistische directheid en de vlakmatigheid van Tapta’s zwarte spatiale structuren contrasteren fel met de open lineair-geritmeerde abstracte constructies van Josep María Subirachs (Vertical) en Martin Baeten. Toch raken die werken elk voor zich de kunst van Luc Peire, naar geest en/of naar uitwerking.  

Portretfoto’s  

In het atelier en de bungalow wordt een selectie van portretfoto’s van Luc Peire getoond uit het archief van de kunstenaar. Onder de fotografen prijken namen als Reva Brooks, Herman Burssens, René Coopman, Harold Cousins, Gerald Dauphin, Nathalie Demeester, Michel Ducruet, Roland Essen, Garth Hall, Rony Heirman, Luc Hoenraet, Martin Holger, Jeniper, Anthony T. Kent, Virginia Leirens, Sylvie Léonard, Maywald, Jean Mil, André Morain, Wolfgang Osterheld, Paule Pia, Andreas Pohlmann, A. Vandeghinste, Paul Van den Abeele, F. Van Den Bremt, Adriaan Verwee, Eduardo Westerdahl. Kortom, portretfotokunst in al haar facetten  

Voor meer info:www.lucpeire.com  

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!