17.9 C
Knokke-Heist

Theater: Vloek! door de Roovers

De Roovers spelen op zaterdag 28 januari 2023 om 20 uur in het CC Scharpoord de voorstelling Vloek! Het stuk is gebaseerd op The curse of the starving class van Sam Shepard. Deze familietragedie over het mislukken van “The American Dream” beschrijft hoe een hele generatie bankroet dreigt te gaan door de hebzucht en de roekeloosheid van onze mateloze ambitie en een doorgedreven economische denken. 

Shepard tekent de familie als een eenheid waarin onbevattelijke krachten tekeergaan. Hij bouwt zijn stuk op als een Griekse tragedie waarin generatie na generatie vervloekt is en de actie voortgestuwd wordt naar een onontkoombare ramp. Wanneer alles onherroepelijk verloren is, dan rest nog slechts de totale vernietiging. 

“Heel vroeg deze ochtend heb ik een wandeling rond de hele boerderij gemaakt. En toen ik zo liep, gebeurde er iets raar met me. Ik begon me af te vragen wie daar nu eigenlijk om half zeven ’s morgens door de boomgaard liep. Ik had niet het gevoel dat ik het was. Eén of andere figuur in een zwarte jas, op gympen, met een baseballpet boven zijn ongeschoren smoel. Dat paste niet bij zo’n mooi stuk land. Toen begon ik me af te vragen wie dan wel de eigenaar was. Want als ik niet het gevoel had dat ik het was, wie was het dan wel? “ 
Van en met Sara De Bosschere, Luc Nuyens, Sofie Sente, Michael Vergauwen en Bjorn Eriksson 
Muziek: Bjorn Eriksson en Elko Blijweert 

Prijs 
€ 18 
€ 15 KH Uitpas, – 26 jarigen, groepen 10 pers 
Bestel jouw ticket 

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen