vrijdag, februari 23, 2024
HomeCultuurTheatervoorstelling 'Tillieux': Een Surrealistische Reis met AI en Maurice Tillieux in Cultuurcentrum...

Theatervoorstelling ‘Tillieux’: Een Surrealistische Reis met AI en Maurice Tillieux in Cultuurcentrum Scharpoord

Op 1 december 2023 om 20:00 uur presenteert Cultuurcentrum Scharpoord een bijzondere theatervoorstelling genaamd ‘Tillieux’. Deze voorstelling neemt het publiek mee op een reis door het leven en werk van Maurice Tillieux, een Belgische striptekenaar met een hart voor de zee en een unieke artistieke stijl.

Het Verhaal achter Tillieux De voorstelling ‘Tillieux’ belicht de universele strijd van individuen tegen omstandigheden en toeval. Het verhaal benadrukt hoe weinig controle we daadwerkelijk hebben over onze levenspaden. Tillieux, vertolkt door Marc Weiss, staat symbool voor de eeuwige strijd tussen creatieve vrijheid en commerciële druk, een thema dat elke innovatieve kunstenaar raakt.

Cast en Productie Marc Weiss, bekend van zijn rol in “Close” van Lukas Dhont, brengt Maurice Tillieux tot leven. Weiss wordt bijgestaan door Yoeri Lewijze en Sam Brosens, die naast hun rollen op het podium ook de regie en technische aspecten verzorgen. De productie is in handen van Moody Blue Productions, met een script door Marc Hendrickx en Dirk Dobbeleers.

Innovatie op het Podium Wat deze voorstelling onderscheidt, is de integratie van artificiële intelligentie die het werk van Maurice Tillieux op een unieke wijze tot leven brengt. Deze technologische toevoeging zorgt voor een extra dimensie in de theaterervaring.

Belangrijke Informatie

  • Datum en Tijd: 1 december 2023, 20:00 uur
  • Locatie: Cultuurcentrum Scharpoord
  • Prijs: €16
  • Reserveringen: Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Cultuurcentrum Scharpoord.

‘Tillieux’ is meer dan een theatervoorstelling; het is een viering van Belgisch artistiek talent, verrijkt met moderne technologie en gebracht door een getalenteerde cast. Een unieke culturele ervaring die niet gemist mag worden.