zaterdag, juli 2, 2022
12.7 C
Knokke-Heist
your alt tag'

t’Heist Best vandaag eigenaar van 400 woningen in Knokke-Heist

T’Heist Best kon een aantal jaar geleden een aantal woningen verwerven van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW).  Deze aan De Kreeft waren niet renoveerbaar, zodat ze werden gesloopt. In afwachting van de concrete invulling was er tijdens de zomermaanden een bloemenweide te bewonderen. De totale kostprijs van het project bedraagt 2,25 miljoen euro. Door de verdichting ten opzichte van de vroegere toestand kunnen meer dan dubbel zoveel kwaliteitsvolle woningen worden gebouwd, zodat zuinig wordt omgesprongen met de schaarse grond. 

De woningen, elk met een privaat tuintje, worden gebouwd volgens hedendaagse normen en voorschriften. Het architectenkantoor ‘EL Architects’ zorgde voor een weldoordacht en functioneel ontwerp dat mooi geïntegreerd wordt in de specifieke omgevingsarchitectuur zodat het eigen karakter van de woonwijk ook hier behouden blijft. 

De aannemer Damman uit Deerlijk plant de werken af te kunnen ronden tegen de herfst van 2023. De huurwoningen zullen dan door T’ Heist Best worden toegewezen met inachtneming van de wettelijke procedures, zoals bepaald in het Kaderbesluit Sociale Huur. 

Het sociaal patrimonium te Knokke-Heist telt op vandaag, mede door het door de Gemeente Knokke-Heist en T’ Heist Best in 2004 opgestarte sociaal verhuurkantoor (SVK), 600 woningen waarvan bijna 400 huurwoningen in eigendom van T’Heist Best. 

Zeer binnenkort start t’Heist Best met de bouw van 26 appartementen in de Herfststraat, 40 woningen in Ramskapelle en 82 appartementen in Heulebrug. Daarnaast zijn er nog meer dan 150 woningen in concrete projecten op diverse locaties in diverse fasen van ontwerp (Onderwijsstraat, Heulebrug, Duinenwater, Breed Veertien, Slipsteek, Sterknoop en diverse locaties in de wijk Oostwinkel). 

Er worden ook continu woningen grondig gerenoveerd binnen een meerjarenplan ter renovatie van het bestaande patrimonium en werden recentelijk een dertigtal woningen energetisch (dak en schrijnwerk) aangepakt. 

Voor meer inlichtingen of inschrijvingen kunnen kandidaten terecht bij T’ Heist Best of de Woonwinkel Knokke-Heist in het Sociaal Huis, Kraaiennestplein 1 te 8301 Knokke-Heist. 

7 REACTIES

 1. Het zou interessant zijn om eens te vernemen hoeveel % van de sociale woningen daadwerkelijk aan Knokke-Heistenaars zijn toegewezen, en hoeveel % aan allochtonen en inwijkelingen.

 2. Hopelijk worden die huizen en appartementen inderdaad verhuurd aan mensen uit Knokke-Heist en niet aan inwijkelingen. Het zou ook interessant zijn moesten de huurders, na zekere tijd, het pand kunnen kopen aan een schappelijke prijs zoals dat o.a. vroeger met de sociale woningen in de “Tuinwijk” en in het gebied rond de Vredestraat het geval was. Ze mogen dan natuurlijk wel niet in het bezit zijn van een tweede pand in een andere gemeente en de gekochte sociale woning als tweede verblijf gebruiken want dat zou een ernstig misbruik zijn.

 3. Marc, Westerling….
  even een update over de gemiddelde ‘Heistenaar’ : de meest voorkomende familienaam in Heist volgens de Vlaamse overheid : Singh… echte Heistenaars ondertussen..
  get a life

  grtz
  Benjamin

  • Dat speelt geen enkele rol. Als die mensen zich hier volledig integreren, werken en naar school gaan en niet komen om te profiteren hebben ze evenveel rechten als Knokke-Heistenaars. Let wel, de huurhuizen ZOUDEN maar na een aantal jaren kunnen aangekocht worden want dat was vroeger ook zo. Dus geen onmiddellijke aankoop maar eerst een aantal jaren huren en het onderhouden alsof het je eigen huis is d.w.z. in orde houden!

 4. Aansluitend op de woonproblematiek zeg maar wooncrisis kan je voor domiciliefraude nog steeds terecht in Residentie Miami Beach op de Zeedijk (maar dat weten “Het Verweeplein” en de “Van Steenestraat” nog van vroeger en niet in het minst wie daar mee bedoeld wordt …)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen