18.2 C
Knokke-Heist

Thierry V., wordt mogelijks opnieuw geïnterneerd

Een onthutsend incident zorgde vorig jaar deze tijd voor opschudding in de rustige Onderwijsstraat te Knokke-Heist. Na een heftige ruzie tussen stiefzoon en stiefvader, is het slachtoffer, Gilbert V., blind geworden door de brute aanval met een hamer. De dader, Thierry V., wordt mogelijk opnieuw geïnterneerd.

In april vorig jaar werd de Onderwijsstraat in Knokke-Heist opgeschrikt door een afschuwelijk familiedrama. Stiefvader Gilbert V. kreeg het aan de stok met zijn stiefzoon Thierry V. op straat, nadat deze laatste probeerde het huis binnen te dringen. In een vlaag van woede haalde Thierry V. een hamer tevoorschijn en sloeg hiermee meerdere keren op het hoofd van zijn stiefvader. Gilbert V. raakte ernstig gewond en belandde drie weken in coma. Door de opgelopen verwondingen is hij voor de rest van zijn leven blind. Er was die dag ook een klopjacht nodig om de dader te vinden. Na enkele uren zoeken kon men hem vinden aan leegstaande gebouwtjes op De Krinkel aan de Heistlaan.

Thierry V. zit sinds het incident in de gevangenis. Een psycholoog en psychiater zijn aangesteld om de zaak verder te onderzoeken. Uit hun rapport blijkt duidelijk dat Thierry V. voldoet aan de voorwaarden voor internering. Advocaat Dens uit Brugge, die Thierry V. vertegenwoordigt, verklaart: “Ik heb mij daar niet tegen verzet.” De uiteindelijke beslissing wordt echter pas vrijdag genomen.

Thierry V. is geen onbekende met internering. Tussen oktober 2008 en april 2019 werd hij al eens geïnterneerd na een veroordeling voor diefstal. Gedurende die periode bracht hij niet de volledige tijd door in een psychiatrische instelling, aangezien hij soms onder voorwaarden op vrije voeten was. In 2019 werd hij uiteindelijk genezen verklaard. “Mijn cliënt werd niet langer gezien als een gevaar voor de maatschappij”, aldus meester Dens in de media vandaag.

Of de Brugse raadkamer Thierry V. opnieuw zal interneren, is nog niet bekend. Advocaat Dens verzet zich niet tegen de internering, maar wel tegen een deel van de schadevergoeding die op burgerlijk gebied wordt gevraagd. “Al is het nog afwachten tot vrijdag wat daarover gezegd en beslist wordt”, zegt Dens.

Een anonieme buurvrouw getuigt: “We wisten dat er spanningen waren met Thierry V. en had nooit mogen vrij komen vorige keer. Het is echt een tragedie voor de hele buurt.”

De zaak heeft de vredige buurt in zijn greep, waarbij vele inwoners nog geschokt zijn door de gebeurtenissen. De komende dagen zal duidelijk worden welk lot Thierry V. te wachten staat en of hij opnieuw geïnterneerd zal worden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen