23.7 C
Knokke-Heist

Ticketverkoop Olympische Spelen Parijs 2024 gestart

Volgend jaar vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs en de ticketverkoop moet in totaal 1,24 miljard euro opbrengen, één derde van de totale kosten. Paris 2024 moet de Spelen van het volk worden, maar de verkoop van de eerste schijf tickets zorgde voor veel frustratie bij het volk. Drie miljoen tickets werden na een loting verkocht in gemengde pakketten, wat zorgde voor ongenoegen op sociale media. De tweede schijf individuele tickets is vanaf vandaag beschikbaar voor registratie voor de loting die begint in mei. De gemiddelde prijs per ticket is 120 euro, maar de duurste tickets gaan tot 690 euro. De verkoopprocedures blijken echter vooral de dure tickets te onthouden.

De Spelen vinden plaats van 26 juli tot 11 augustus, maar het evenement begint al half mei met de rivier de Seine als kloppende ader van de evenementen. De ticketverkoop voor die evenementen alleen al moet 109 miljoen euro opleveren. 80% van de 10 miljoen tickets wordt verkocht via het officiële ticketplatform op tickets.paris2024.org en de overige 20% via de officiële horecaleverancier On Location en andere belanghebbenden.

Hoewel de verkoop van de eerste schijf van 3 miljoen tickets succesvol was in volume, was de perceptie minder positief. Veel mensen uitten hun teleurstelling en onbegrip op sociale media, niet alleen over de complexiteit van de verkoopprocedure, maar vooral over de hoge prijzen van de tickets. Zo kostte een pakket tickets al snel 1.000 euro of meer. De organisatoren stellen dat de duurste tickets helpen bij het financieren van de meest betaalbare stoelen, maar de prijslijst ligt nog steeds hoger dan die van eerdere edities.

De tweede verkoopfase van individuele tickets begint vandaag met de registratieperiode voor de loting, die tussen 15 maart en 20 april 2023 op tickets.paris2024.org kan worden gedaan. De verkoopfase zelf start op 11 mei, met losse tickets beschikbaar voor alle Olympische sporten waarvoor tickets worden verkocht, inclusief de openings- en sluitingsceremonie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen