vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Tien bestuurders betrapt die gsm’den achter het stuur

De lokale politie Damme/Knokke-Heist nam deel aan de nationale actie tegen afleiding achter het stuur met extra controles op het gebruik van mobiele, elektronische toestellen tijdens het rijden. Hierbij liepen tien bestuurders tegen de lamp. Hun rijbewijs werd in opdracht van het Parket West-Vlaanderen voor acht dagen ingetrokken. De automobilisten moeten zich binnenkort voor de politierechter verantwoorden voor hun roekeloos rijgedrag. Het politieteam betrapte ook vier bestuurders die hun gordel niet droegen en stelde een proces-verbaal op tegen een motorrijder die geen beschermende kledij droeg.

“Sinds maart 2022 mag je in de wagen enkel een mobiel, elektronisch apparaat gebruiken als het in een geschikte houder aan de wagen is bevestigd”, verduidelijkt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “De navigatie volgen met bijvoorbeeld je smartphone op de middenconsole of passagierszetel is niet langer toegestaan. Wie wordt betrapt, riskeert een verkeersboete. Tijdens deze tweedaagse nationale actie werden afspraken gemaakt met het Parket, waardoor overtreders ook een intrekking van hun rijbewijs voor acht dagen riskeerden.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het hele jaar door op snelheid, rijden onder invloed, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd. Inwoners kunnen gevaarlijke verkeerssituaties steeds melden via het nummer +32 50 619 619. Niet-dringende meldingen kunnen ze doorspelen via het contactformulier op www.politie.be/5446.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen