woensdag, mei 22, 2024
HomeKnokke-HeistTien jaar geëist voor poging tot moord in 'The Shining'-achtige aanval

Tien jaar geëist voor poging tot moord in ‘The Shining’-achtige aanval

In een brute gebeurtenis die doet denken aan scènes uit een horrorfilm, werd de politie geconfronteerd met een gruwelijk tafereel in een studio in Knokke. De beklaagde, Alain A., staat terecht voor een aanval op een 61-jarige prostituee, waarbij hij 36 keer met een mes uithaalde. De rechtbank van Brugge hoorde hoe de advocaat van het slachtoffer, Rik Demeyer, de afgrijselijke details beschreef die het overleven van de vrouw tot een wonder maakten, dankzij de snelle actie van hulpdiensten en massale bloedtransfusies.

De beschuldigingen tegen Alain A. bevatten een geplande aanval, ondersteund door het getuigenis van de procureur Fien Maddens en eerdere agressieve incidenten. De verdediging, geleid door advocaat Franky Baert, beriep zich op wettige zelfverdediging, een verklaring die door de rechtbank lijkt te worden betwist. Het Openbaar Ministerie ontkracht deze verdediging met bewijs van vooropgezet handelen, waaronder het sloten van de deur en het voorbereiden van de wapens.

De zaak heeft diepe emotionele sporen nagelaten in de gemeenschap en roept vragen op over veiligheid en het geweld tegen vrouwen. De uitspraak, verwacht op 11 december, wordt met grote aandacht tegemoetgezien door zowel lokale bewoners als nationale media, die de zaak op de voet volgen. Dit incident heeft een nieuwe discussie geopend over de risico’s die sekswerkers lopen en de noodzaak van betere bescherming en steun voor deze kwetsbare groep.