19.5 C
Knokke-Heist

Tiende editie KZJRO toernooi in Knokke-Heist: jong talent schittert op internationaal podium

De tiende editie van het prestigieuze Knokke-Zoute Junior Racket Open (KZJRO) heeft opnieuw alle verwachtingen overtroffen, met jonge tennistalenten uit de hele wereld die in Knokke-Heist streden voor de titel en roem.

De tiende editie van het Knokke-Zoute Junior Racket Open (KZJRO) heeft in het sportcentrum Laguna te Knokke-Heist de internationale tennistop aangetrokken. Gedurende drie dagen werden de toeschouwers getrakteerd op uiterst competitieve wedstrijden tussen jonge talenten uit alle windstreken. Acht spelers uit de top tien waren aanwezig, wat zorgde voor zinderende en langdurige wedstrijden.

De Belgische jeugd liet zich niet onbetuigd: de 13-jarige Luna Gryp wist de finale te bereiken, waar ze haar meerdere moest erkennen in de Franse Ksènia Chasteau. Ondanks het leeftijdsverschil – Chasteau is 17 – zijn experts ervan overtuigd dat Gryp een veelbelovende toekomst tegemoet gaat.

Ook landgenoot Alexander Lantermann, eveneens 13 jaar oud, zette zijn beste beentje voor. In de kwartfinale werd hij echter uitgeschakeld door de Nederlandse Ivar Van Rijt. Van Rijt, drie jaar ouder dan Lantermann, wordt gezien als de potentiële nieuwe nummer één in de tenniswereld.

De ongeslagen Oostenrijker Maximilian Taucher, de huidige nummer één op de wereldranglijst, beleefde een teleurstellend toernooi. De grote verrassing was de Italiaan Francesco Felici, het tweede reekshoofd, die in een slopende driesetter wist te triomferen.

Het evenement werd gekenmerkt door een feestelijke sfeer, met blije gezichten bij zowel de jonge deelnemers als ouders, begeleiders, coaches en het talrijke publiek. De organisatie benadrukt het belang van de bijdrage van diverse partners, zoals de gemeente Knokke-Heist, Uniqlo LifeWear, Sport Vlaanderen, Immovandewalle, Compagnie Het Zoute, dhr projects, G-sport Vlaanderen, Belgian Paralympic Committee, Centum, 1st Qualit, Assuranties Vereecke, Chocolatier M, Tennis en Padel Vlaanderen, de staf en zaalwachters van sportcentrum Laguna, Lakeside en de medewerkers van hotel Ibis Styles Zeebrugge.

Met de tiende editie van het KZJRO-toernooi als schitterend visitekaartje, kan de internationale tenniswereld niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor deze jonge talenten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen