17.9 C
Knokke-Heist

Tiener Techniekacademie De Marge: twaalf tieners ontvangen hun diploma

In De Marge vond onlangs de diploma-uitreiking van de Tiener Techniekacademie plaats. Twaalf enthousiaste tieners uit het vijfde en zesde leerjaar mochten hun diploma ontvangen na acht sessies vol technische kennis. De Tiener Techniekacademie is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en heeft als doel jongeren warm te maken voor techniek en technologie.

Het belang van technologie in onze samenleving wordt alsmaar groter. Het is daarom cruciaal dat jongeren op jonge leeftijd geprikkeld worden om hun interesse en talenten in technologie te ontdekken. Met de Tiener Techniekacademie slaagt de provincie West-Vlaanderen erin jongeren warm te maken voor technologie en hen kennis te laten maken met de technische aspecten van de wereld om hen heen.

Tijdens de sessies van de Tiener Techniekacademie kregen de tieners onder meer les in 3D-tekenen, het bouwen van een eigen robot en het programmeren van computers. Het waren boeiende en uitdagende sessies waarin de jongeren hun creativiteit en technisch inzicht ten volle konden benutten.

De diploma-uitreiking was een feestelijk gebeuren waarbij de geslaagden hun diploma in ontvangst mochten nemen uit handen van schepenen Astrid Mestdach en Bert De Brabandere. Dit jaar mochten twaalf tieners met succes hun Tiener Techniekacademie afgeronden, namelijk Knox Axters, Jens Beausart, Jens Bocher, Jordy Braems, Eline Cools, Lenn De Cock, Pieter-Jan De Prol, Owen Denys, Jul Harrak, Jorbe Leemans, Kobe Matthys en Vico Utterwulghe.

De Tiener Techniekacademie heeft de jongeren niet alleen technisch bijgeschoold, maar heeft ook hun interesse in technologie aangewakkerd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat velen onder hen alvast uitkijken naar hun deelname aan de volgende editie van de Tiener Techniekacademie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen