HomeKnokke-HeistTijdelijke politieverordening zorgt voor vlot en veilig WK Wielrennen in Knokke-Heist

Tijdelijke politieverordening zorgt voor vlot en veilig WK Wielrennen in Knokke-Heist

Het wereldkampioenschap tijdrijden vindt plaats in Knokke-Heist van zondag 19 september t.e.m. woensdag 22 september 2021. Een unieke gebeurtenis die de uitstraling van Knokke-Heist in binnen- en buitenland zal vergroten. Met de start aan het Casino en een passage langsheen de dijk en in het centrum van Knokke en Westkapelle zal onze badplaats ongetwijfeld heel wat aandacht in pers en media krijgen. Maar uiteraard zal er voor de inwoners, tweedeverblijvers, handelaars en werklieden ook enige hinder zijn. Via een tijdelijke politieverordening wil het gemeentebestuur er voor zorgen dat het evenement zowel voor de deelnemers als publiek veilig en vlot kan verlopen. De politieverordening legt o.a. een aantal beperkingen op voor aannemers en bouwfirma’s die de openbare weg willen innemen tussen 1 en 26 september 2021. Een aantal werken zullen ook niet uitgevoerd kunnen worden in die periode. De volledige politieverordening kun je hier raadplegen.  

Mobiliteits- en bereikbaarheidsplan met 4 zones 

Het WK tijdrijden is een groot evenement met mondiale uitstraling dat een grote impact zal hebben op het verkeer in onze gemeente en de bereikbaarheid van delen van onze gemeente. Het gemeentebestuur heeft daarom in overleg met het organisatiecomité uit Vlaanderen, het mobiliteitsbureau Scelta Mobility en de politiezone Damme / Knokke-Heist een mobiliteits- en bereikbaarheidsplan voorbereid. Dit o.a. om de toegang van en naar verblijfplaatsen en handelszaken zo vlot mogelijk te laten verlopen, om de veiligheid van inwoners en publiek te garanderen en om een veilig verloop van het sportevenement te organiseren. Dit plan wordt continu bijgewerkt en alle wijzigingen zullen te gepasten tijde gecommuniceerd worden.  
 
De gemeente vraagt om er alvast rekening mee te houden dat er van 1 t.e.m. 26 september 4 zones komen waar maatregelen en beperkingen gelden.   

– Zone 1: Centrum Knokke; 
– Zone 2: De zone afgelijnd door de Kalvekeetdijk (van de Herenweg tot Kragendijk) 
– Zone 3: Ter hoogte van de OostakkerstraatDudzelestraat, Herenweg, Dorpsstraat en Waterstraat 
– Zone 4: Centrum Westkapelle 

Gedetailleerde info over deze zones vind je terug in de politieverordening onder artikel 2. Je kunt de zones ook bekijken op dit plan.  

Wie in deze zones de openbare weg wil innemen, zal hiervoor een schriftelijke vergunning nodig hebben voor privatief gebruik zoals een verhuis of werken aan gebouwen. Hou er rekening mee dat elke handeling die als hinderlijk ervaren wordt voor de organisatie van het WK Wielrennen gesanctioneerd wordt. Deze zones mogen sowieso, vanaf 2 uur voor de start van de wedstrijd, door niemand betreden worden. Je kan bestraft worden met een administratieve geldboete van maximum 350 euro. 

Meer info 

Meer info over het WK Wielrennen en het parcours vind je op https://www.knokke-heist.be/wk-wielrennen-2021  

Heb je specifieke vragen over mobiliteit, dan kun je terecht bij de dienst Openbaar Domein via 050 630 178 of openbaar.domein@knokke-heist.be  

Ben je lokale handelaar en heb je vragen over de bereikbaarheid van je handelszaak tijdens het WK? Neem dan contact op met de dienst Lokale Economie via 050 630 378 of lokale.economie@knokke-heist.be  

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers