1.8 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Toekomst dierenasiel Knokke-Heist blijft onzeker

Het gemeentebestuur is zich bewust van de problematiek rond het huidige dierenasiel en draagt dierenwelzijn hoog in het vaandel. Net daarom wil Knokke-Heist benadrukken dat er op dit moment nog geen beslissing genomen is over de toekomst van het dierenasiel. Het bestuur betreurt dan ook de vele verhalen en de geruchtenmolen die op dit moment razen door de gemeente.

Het huidige dierenasiel is verouderd. De infrastructuur voldoet niet meer aan de huidige dierenwelzijnsnormen. Bovendien is de locatie op de site van het recyclagepark niet ideaal om een testwandeling te maken met je potentiële, nieuwe huisdier.

Dierenasiel

Met deze zaken in het achterhoofd overweegt het gemeentebestuur momenteel alle opties om de dieren in de beste omstandigheden onder te brengen. Absolute voorkeur gaat naar een nieuw dierenasiel op het grondgebied van Knokke-Heist. Een beslissing is dus vooralsnog niet genomen. Inmiddels werd de concessie van het huidige dierenasiel met een jaar verlengd tot eind 2023.

Like & deel onze nieuwsberichten

Geniet elke dag van onze gratis krant en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes. We waarderen het als je onze berichten op sociale media leuk vindt en deelt, dit helpt ons om onze inhoud nog verder te verspreiden. Dank je wel voor je steun en we hopen je regelmatig terug te zien!

logo kneistikrant

Ook dit moet je even lezen