18.3 C
Knokke-Heist

Toni Coppers: Vlaanderens Meest Geliefde Misdaadauteur op Pad in Knokke-Heist

Op maandag 2 oktober zal Knokke-Heist zich opmaken voor een literair spektakel. Onder de noemer ’51 minuten voor…’, zullen literatuurliefhebbers de kans krijgen hun geliefde auteur, Toni Coppers, te ontmoeten. Dit evenement is een gezamenlijk initiatief van Fifty-One Club Knokke-Heist en de in oprichting zijnde damesclub, Fifty One Club ’t Zwin.

Toni Coppers is niet zomaar een naam in de literaire wereld. Met zijn verfijnde thrillers heeft hij de titel van “Vlaanderens meest geliefde misdaadauteur” ruimschoots verdiend. Ondanks de vele prijzen op zijn naam, zoals de Hercule Poirot Life Time award en de Max Gouden Vleermuis Oeuvreprijs, waardeert hij vooral de erkenning van het publiek. De menselijke en psychologische dimensies in zijn boeken hebben hem tot een favoriet bij veel lezers gemaakt.

Zijn reeks rond commissaris Liese Meerhout, gestart met de thriller “Niets is Ooit”, is inmiddels legendarisch geworden. Met bijna 20 boeken op haar naam, heeft Liese Meerhout zichzelf gevestigd als een prominent figuur in de Vlaamse literatuur. Deze boeken zijn zo populair geworden dat ze zelfs zijn omgezet naar de televisieserie ‘Coppers’, die internationaal wordt uitgezonden onder de titel “Rough Justice”.

Voordat Toni zich toelegde op het schrijven, was hij radioproducer en reisjournalist. Deze reislustige achtergrond heeft hem geïnspireerd tot zijn nieuwste serie rond privédetective Alex Berger, een wereldreiziger die avonturen beleeft van de Italiaanse Apennijnen tot het besneeuwde Zwitserland.

Toni, geboren op 6 september 1961 in Sint-Truiden, verdeelt zijn tijd tussen Antwerpen en de Ardennen. Samen met coauteur en echtgenote Annick Lambert en hun vijf kinderen in een blended gezin, genieten ze van het leven en blijven ze creatief groeien.

Met zo’n rijke geschiedenis en gepassioneerd schrijverschap is het geen verrassing dat Toni Coppers een literaire gigant in Vlaanderen is. Welke vragen zou je stellen als je hem persoonlijk kon ontmoeten? Deel je gedachten in de reacties! En vergeet niet: meld je aan voor een gratis abonnement via de knop “mijn krant” en blijf op de hoogte van meer spraakmakende evenementen en verhalen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen