HomeCultuurTopaffiche voor Klassiek Leeft Meesterlijk

Topaffiche voor Klassiek Leeft Meesterlijk

Van 24 juli tot 7 augustus 2021 kan je dankzij het zomerfestival Klassiek Leeft Meesterlijk terug genieten van uitmuntende concerten van internationaal topniveau in de St.- Margaretakerk. Geen livemuziek zonder uitvoerders natuurlijk en het lijstje dat je deze zomer in Knokke-Heist aan het werk kan zien, ziet er alvast indrukwekkend uit. De Canadese violist Timothy Chooi, 2de laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2019, is ‘artist-in-residence’ tijdens deze nieuwe editie van ‘Meesterlijk’. Hij zal als solist en in kamermuziekverband optreden tijdens de 3 concerten in augustus. 

Openingsconcert   

Tijdens het openingsconcert op zaterdag 24 juli 2021 presenteert artistiek directeur Liebrecht Vanbeckevoort het gloednieuwe project ‘Piano LAB’ dat hij in samenwerking met de Vlaamse overheid heeft opgericht. Samen met pianisten Mariangela Vacatello, Hannes Minnaar en Vitaly Samoshko brengt hij een feestelijk programma voor 2, 4 en 8 handen op 1 en 2 vleugelpiano’s.   

 
In Memoriam Cellist Alexander Buzlov (1983-2020)   

Op dinsdag 27 juli 2021 brengen de muzikanten een hulde aan één van de beste cellisten van deze tijd: Alexander ‘Sasha’ Buzlov. In 2019 nog te gast bij ons en vorig jaar helaas veel te vroeg overleden op amper 37-jarige leeftijd. Zijn echtgenote Alissa brengt samen met haar familie en enkele dichte muzikale vrienden een passend eerbetoon.    

 
Oxalys Ensemble & Liebrecht Vanbeckevoort   

Samen met pianist Liebrecht Vanbeckevoort brengt het Oxalys Ensemble op donderdag 29 juli 2021 enkele beroemde werken voor blazers en piano: het kwintet van Beethoven opus 16 en het Sextuor van Poulenc, afgewisseld met Summer time van Barber voor blaaskwintet.   

Trio Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd   

Op dinsdag 3 augustus 2021 begeleidt pianist Liebrecht Vanbeckevoort de Canadese violist Timothy Chooi. Ze gingen samen al op tour in Zuid-Korea en vinden elkaar nu terug op het podium in Knokke-Heist. Op hun programma staan werken van o.m. César Franck en Fritz Kreisler. Ze worden aan het eind van hun concert op het podium vergezeld door niemand minder dan de Franse cellist Victor Julien-Laferrière, de Franse cellist die in 2017 op overtuigende wijze de 1ste prijs won op de Koningin Elisabethwedstrijd.  

Trio Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd   

Jean-Claude Vanden Eynden werd in 1964 op amper 16-jarige leeftijd laureaat van de Koningin Elisabethwedstrijd voor piano. Hij brengt op donderdag 5 augustus 2021 samen met de Franse cellist Victor Julien-Laferrière een boeiend programma met de Arpeggione sonate van Schubert en de eerste Rhapsodie van Bartok. Ze worden vervolgens op het podium vergezeld door Timothy Chooi voor het prachtige 2de trio van Brahms.  

Slotconcert   

Voor het slotconcert op zaterdag 7 augustus 2021 mogen we rekenen op de medewerking van enkele vaste waarden: presentatrice Katelijne Boon als gastvrouw en Casco Phil begeleidt 2 fantastische solisten onder de bevlogen leiding van hun artistiek leider Benjamin Haemhouts.   

Het programma van deze editie werd opnieuw zorgvuldig samengesteld door artistiek directeur en toppianist Liebrecht Vanbeckevoort.

Het volledige programma vind je terug op www.klassiekleeft.be 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers