vrijdag, mei 27, 2022
14 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Topchef Luc Bellings bekroont 28 brasserieën in Knokke-Heist

Weekend-nieuws

Al meer dan 10 jaar is sterrenchef Luc Bellings, eigenaar van restaurant De Vork in Hasselt, de god of regelrechte kwelduivel voor de uitbaters van brasserieën en restaurants aan onze Belgische kust. Zijn proeverijen en quoteringen die hij iedere zomer ongezouten neerpent in Het Laatste Nieuws zijn culinair erfgoed en een must read voor wie wil genieten van een verse garnaalkroket, perfect gebakken verse zeetong of zalige dame blanche. Omdat het leven te kort is om slecht te eten, maakt Bellings komaf met al “de brol” die hij de voorbije zomers aan de Noordzee kreeg voorgeschoteld en bundelde hij de beste adresjes in een mooie, overzichtelijke gids. Klassieke namen, verborgen pareltjes…. vanaf nu weet je in welke kustbrasserie je met de ogen dicht kan binnenstappen, van Knokke-Heist tot De Panne. Wie aan de Oostkust woont of er tijdelijk vertoeft heeft alvast een ruime keuze want van de 62 beste Belgische kustbrasserieën bevinden zich er maar liefst al 28 op het grondgebied van Knokke-Heist!  

Onder de 10 lievelingen van Luc Bellings, zeg maar zijn persoonlijke favoriete eetplekjes die er net ietsje meer uitspringen qua sfeer, een evenwichtige prijs-kwaliteitverhouding en vooral de allerbeste producten in overheerlijke bereidingen vind je de volgende 3 Knokke-Heistse toppers: de Bristol in Heist, de Kruier in Ramskapelle en Bistro Jett in Westkapelle.  

Krijgen van Bellings eveneens een maximale quotering van 3 vorken: Bistro L’Echiquier, Charl’s, Crêmerie François, Gellius, ‘t Kantientje en Livingroom 102.  

Café de Paris, Cédric, Lispanne, Mas Brava, Old Fischer, Schildia, Tomatous en Côte Belge mogen in Bellings’ culinaire gids pronken met 2 vorken.  

Bistro Boudoir, Brasserie Cap Nord, Brasserie Couteau, Dely’s, La Terrasse du Zoute, Le Chardonnay, Le P’tit Bedon, Les Flots Bleus, Marie Siska, Brasserie Rubens en Alexandra werden ten slotte bekroond met 1 vork.  

Burgemeester Piet De Groote reageert als fervente bourgondiër op deze nieuwe culinaire uitgave uitermate enthousiast. “Dat Knokke-Heist het walhalla van de topgastronomie is, dat bewezen de talrijke sterren van Michelin en koksmutsen van Gault&Millau al. Nu ook sterrenchef Luc Bellings zo gul zjjn felbegeerde vorken uitdeelt aan onze Knokke-Heistse brasserieën, tearooms en ijssalons bewijst dat onze badplaats op het vlak van populaire eet- en drankhuizen die voor ieders beurs toegankelijk zijn, kan uitpakken met een rijk gevarieerd en hoog kwalitatief aanbod. Dit stemt perfect overeen met onze beleidsvisie om op alle domeinen de lat hoog te leggen en inclusief te streven naar absolute exclusiviteit” aldus een trotse burgervader.  

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen