16.9 C
Knokke-Heist

Topchef Syrco Bakker opent eigen restaurant in Sluis

Het is officieel: topchef Syrco Bakker verlaat Pure C in Cadzand en begint aan een nieuw avontuur in de gemeente Sluis. Op een nog geheime locatie heeft Bakker een monumentaal pand gekocht dat omgebouwd zal worden tot een restaurant, atelier met bakkerij en boerderijwinkel. Zijn verloofde Charlotte Pillen zal de rol van maître op zich nemen in het nieuwe restaurant.

Syrco Bakker staat bekend om zijn verfijnde kookstijl en was sinds 2010 de leidinggevende chef-kok bij Pure C. In december kondigde hij aan dat hij vertrok bij het tweesterrenrestaurant om zijn eigen onderneming te starten. Het nieuwe restaurant zal anderhalf jaar in beslag nemen om te renoveren, maar dat houdt Bakker niet tegen om verder te gaan met zijn culinaire carrière. Hij verhuist tijdelijk naar Bali, waar hij ook een eigen restaurant zal openen.

Het nieuwe restaurant in Bali zal Syrco BASÈ heten en zal de culinaire wortels van Bakker verkennen. Zijn opa komt uit Java en zijn oma uit Sumatra, dus het is geen verrassing dat Bakker geïnspireerd wordt door de Indonesische keuken. De naam van het restaurant is afgeleid van het Balinese woord voor kruiden en het Engelse woord “basis”, wat verwijst naar zijn roots en het fundament van zijn kookkunsten.

Bakker is vastbesloten om zijn passie voor de keuken te blijven volgen en zijn unieke kookstijl te ontwikkelen. Met zijn nieuwe restaurant in Sluis en zijn tijdelijke verblijf in Bali, belooft Bakker een spannend nieuw hoofdstuk in zijn culinaire carrière. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst zal brengen voor deze getalenteerde chef-kok.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen