vrijdag, augustus 19, 2022
20.5 C
Knokke-Heist

T&PC wil wereldrecord marathon padel verbreken

In het weekend van 20/8 en 21/8 zullen 4 spelers van Tennis- & Padelclub Duinbergen een poging doen om het wereldrecord marathon padel te verbreken.

Dit record staat nu op 28 uur, 25 min 30 sec.

Wat ?

TCD is een begrip in Knokke-Heist en kan terugkijken op een mooie geschiedenis. We zijn 1 van de grootste sportclubs in Knokke-Heist en ook binnen Tennis Vlaanderen.
De organisatie wordt gedragen door een gedreven ploeg van professionele trainers, vrijwilligers en een geolied bestuur.

Heel veel leden, jong en oud, worden betrokken bij de voorbereiding van dit weekend. Op deze manier verhogen we de verbondenheid van onze leden en de sfeer in onze club.

Leute en plezier
Ja, we feesten graag en dit mag geweten zijn. Een hapje en drankje zijn nooit ver weg. Tijdens dit weekend zal dit uiteraard uitgebreid aan bod komen. Het feest- en jeugdcomité van TCD organiseren de verschillende activiteiten.

Het goede doel

De opbrengst van dit weekend is bestemd voor een lokaal goed doel namelijk het CVDO, vzw Centrum van de Oostkust, de Achtknoop. Zij bieden woon-en dagondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking in regio Oostkust (Het Baken en Het Boothuis). Kinderen van 0 tot 5 jaar met een mentale en fysieke beperking kunnen in Het Vlot terecht voor therapeutische dagopvang. Zij staan te popelen om actief hun bijdrage hierin te leveren en zullen intensief betrokken worden, zowel vóór als tijdens dit weekend.

Club voor iedereen

Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Kinderen kunnen tijdens dit weekend komen proeven van de sport. Onze padel trainers staan klaar voor enkele sessies Kids Padel.

Ook de G-sport wordt niet vergeten. In samenwerking met Padel Antwerp wordt rolstoelpadel voorgesteld aan het grote publiek.

Record

Een recordpoging voorbereiden vraagt heel veel organisatie. Naast het fysieke aspect voor de 4 spelers zijn heel veel mensen nodig om de richtlijnen stipt na te leven. Scheidsrechters, getuigen, timekeepers worden om de 2 uur afgewisseld. Voor iedere pauze moet een logboek bijgehouden worden…

De spelers krijgen ieder gespeeld uur 5 minuten pauze voor verfrissing en verzorging. Ze kunnen deze pauzeminuten opsparen voor een langere duur, echter dienen deze ingehaald te worden.
Hierbij komt uiteraard ook een medische ploeg met kinesisten en dokters bij te pas. De ploeg dient intensief getraind aan de uitdaging te starten. Het spel moet gespeeld worden volgens de regels van het padelspel. Wisselen van kant is enkel toegestaan na een rustpauze. De score en tijd moet d.m.v. een groot scherm bijgehouden en geregistreerd worden.

Alles moet continu gefilmd en gedocumenteerd worden met foto’s en getuigschriften.  Naast de 4 spelers hebben we een ploeg van ongeveer 50 mensen nodig om dit doel te verwezenlijken.

Zodra 1 speler moet opgeven is de poging mislukt. Bij de kleinste procedurefout zal de poging als niet-geslaagd worden gezien.

Programma

Zaterdag

 • 10u30 : officiële start van het wereldrecord marathon padel
 • 12u : BBQ
 • 13u30-16u30 : kids padel en kinderanimatie
 • 20u : fuif
 • Vanaf 22u30 : blacklight padel

Zondag

 • 8u : ontbijt
 • 10u : rolstoelpadel
 • 11u : picture time : foto van alle leden
 • 11u30 : optreden Sugar & Spice
 • 15u : optreden Willy Boy
 • 17u : vermoedelijk einde marathon padel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen