18.4 C
Knokke-Heist

Tragisch Einde voor Ziek Paard na Ontsnappingspoging

Een paard is ontsnapt en in een gracht beland vlakbij de Expressweg tussen Knokke-Heist en Antwerpen. Helaas kon de brandweer het dier niet meer redden.

Zondag in de vooravond kreeg een zieke viervoeter zijn laatste kans op vrijheid, maar helaas was zijn ontsnapping uit een weide bij Lapscheure, een deelgemeente van Stad Damme, van korte duur. Het paard, dat al geruime tijd ernstig ziek was, wist los te breken en kwam terecht in een gracht dichtbij de Expressweg A11 tussen Knokke-Heist en Antwerpen.

Omstanders ontdekten het paard in de gracht en belden direct de hulpdiensten. Het paard kon niet op eigen kracht uit de benarde situatie komen. De brandweer van Zone 1 werd opgeroepen om het dier te helpen. Ondanks hun inspanningen konden zij het paard niet uit de gracht krijgen en het werd al snel duidelijk dat er geen hulp meer kon baten voor het arme dier.

Een veearts werd opgeroepen om de situatie te beoordelen en nam de moeilijke beslissing om het paard, dat volgens de eigenaars al langere tijd ernstig ziek was, te laten inslapen. Dit tragische incident heeft zowel bij de eigenaars als bij de omstanders die getuige waren van de gebeurtenis, diepe indruk gemaakt.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen