HomeSportTritochange Multipsort Festival

Tritochange Multipsort Festival

Op 24 en 25 april 2021 vindt het TritoChange Multisport Festival plaats. Hoe werkt het? Je doet je eigen duatlon of triatlon. Waar jij dat wil. Met andere woorden: je gaat lopen, fietsen en lopen of… zwemmen, fietsen én lopen! Er zijn verschillende afstanden waaruit je kunt kiezen, van kort tot lang. Overal in België doen sportievelingen mee. Jij ook? Registreer je dan via de volgende link: www.larssie.com/nl-tritochange  

TritoChange is het geesteskind van Knokke-Heistenaar Olivier Smekens. “Samen met een klein maar topteam is Tritochange op hele korte tijd realiteit geworden” aldus Olivier die na 19 jaar in het buitenland te hebben gewoond, met zijn gezin terug in België is neergestreken.   

Doelstellingen  

Tritochange is een nationaal initiatief waarbij men zoveel mogelijk mensen aan het sporten willen krijgen op de meest inclusieve manier. Vervolgens willen de initiatiefnemers ‘echte’ fanatieke atleten een doel geven dat niet te ver weg ligt. Heel wat clubs zullen TritoChange dan ook gebruiken als informeel clubkampioenschap. Tritochange wil zowel tri- als duatlon in de spotlight zetten naar het grote publiek, om zoveel mogelijk aan ledenwerving te doen. Met dit sportieve gebeuren wil men ook het ondernemerschap in de tri- en duatlon promoten. Ten slotte is het ook de bedoeling om via Tritochange iets terug te geven aan de samenleving door in samenwerking met G-sport de opbrengst te schenken aan sporters met een beperking. 

Ondersteuning  

TritoChange wordt sportief gesteund door 3VL, LBFTD en Belgium Triathlon. Tevens zijn SportOase en 3athlon.be mee van de partij. Ambassadeurs zijn ITU wereldkampioenen Diego Van Looy en Alexandra Tondeur, Katrien Verstuyft en Claire Michel. De grote trots is Ultrakid Johannes. De organisatie streeft ernaar om volledig financieel onafhankelijk te zijn en werken daarom zonder enige steun of sponsoring.  

Voor meer info: www.tritochange.be 

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers