18.2 C
Knokke-Heist

Turks koppel uit Sluis zet zich in voor Turkse aardbevingsgebied

Meral en Recep zijn positief ingesteld, ondanks het verlies van meerdere vrienden tijdens de aardbeving in Turkije. Het koppel uit Sluis voelt zich echter vaak radeloos, omdat ze zich op een enorme afstand van hun thuisland bevinden. Toch blijven ze zich inzetten voor de families in het aardbevingsgebied. Hun vrienden kunnen nog steeds niet terug naar hun huis vanwege naschokken en instortingsgevaar.

“We steunen ze, want ze hebben echt nog van alles nodig,” aldus Meral tijdens een bijeenkomst in Het Belfort in Sluis, georganiseerd door de gemeente voor Syriërs en Turken. “Iedereen probeert een beetje te helpen en dat voelt goed voor ons”, voegt ze eraan toe om omroep Zeeland.

Nu de aandacht voor de ramp afneemt, maken Meral en Recep zich extra zorgen over de situatie in Turkije. Spullen blijven nodig, omdat de vrienden van het koppel niet terug naar hun woning kunnen en de spullen die ze daar hebben moeten achterlaten niet veiliggesteld kunnen worden. Meral laat een filmpje zien van een kraan die huisraad probeert veilig te stellen, maar door een klein tikje tegen de muur stort het gebouw helemaal in.

Meral en Recep wonen nu drie jaar in Nederland en zetten zich in voor het aardbevingsgebied, onder andere door kinderdagverblijven op te zetten en psychologische hulp te bieden aan nabestaanden. Het gesprek in Het Belfort heeft hen verder geholpen en ze hebben telefoonnummers gekregen om hun hulpverlening voort te zetten. Het koppel heeft inmiddels een reis geboekt om in april te gaan helpen.

“We voelen ons vaak radeloos door alles wat er nu speelt met onze vrienden en slapen soms hele nachten niet,” aldus Meral en Recep. Toch blijven ze zich inzetten voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen