5.1 C
Knokke-Heist
vrijdag, december 3, 2021
your alt tag'

Tweestedenakkoord Antwerpen-Brugge: One port, two sites

De West-Vlaamse Havenraad mocht Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp, ontvangen in Zeebrugge. Hij kwam de laatste stand van zaken rond de fusie van de 2 havens toelichten en gaf ons een eerste inkijk in de toekomstvisie voor ‘Port of Antwerp-Bruges’.

Op 12 februari 2021 werd de fusie aangekondigd van Port of Zeebrugge en Port of Antwerp. In een zogenaamd ‘Tweestedenakkoord Antwerpen-Brugge: One port, two sites‘ werd gesteld dat de samensmelting van beide havens zou leiden tot de wereldhaven van de toekomst, met aandacht voor economie, mens en klimaat. Ondertussen zijn we enkele maanden verder en zijn er nog volop gesprekken lopende over de concretisering van de fusie.
Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp, bracht de Havenraad een stand van zaken van de fusiegesprekken en een toekomstvisie op de ‘Port of Antwerp-Bruges’.

Na de uiteenzetting van Jacques Vandermeiren werd het tienpuntenplan van Apzi-Voka besproken. Dit plan is een overzicht van alle punten die belangrijk zijn voor de Zeebrugse havengemeenschap om rekening mee te houden in de concrete vormgeving van de nieuwe, ééngemaakte haven. 

Tot slot kregen de aanwezige havenbedrijven het woord en konden ze in dialoog gaan met Jacques Vandermeiren. Ook na het officiële gedeelte was er nog tijd om even na te praten tijdens een kort netwerkmoment.

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over