dinsdag, september 22, 2020
Home Rechtbank U moet een tijdje uit de maatschappij

U moet een tijdje uit de maatschappij

Voor de rechtbank van Gent moest vandaag een 45-jarige man verschijnen hij riskeert in beroep 40 maanden cel omdat hij drugs verkocht aan onze stadsgenote, die na de inname ervan verlamd raakte. “U moet een tijdje uit de maatschappij,” zei OM deze morgen in Gent.

In de nacht van 8 op 9 augustus zo’n vijf jaar geleden liet de 33-jarige M.V. uit onze gemeente  bijna het leven door een ‘speedball’: dat is het gelijktijdig intraveneus toedienen van heroïne en cocaïne. Het gevaar van speedballs is onder andere het sneller uitwerken van cocaïne met een potentieel dodelijk respiratior depressie veroorzaakt door het effect van heroïne.

Bekende sterfgevallen door het gebruik van speedball zijn Alice in Chains-zanger Layne Staley en de acteurs River Phoenix, John Belushi en Chris Farley. Depeche Mode-zanger Dave Gahan kreeg een hartaanval na een speedball-overdosis en Guns N’ Roses-drummer Steven Adler kreeg een hersenbloeding door gebruik van speedball. Hij heeft er een spraakgebrek aan overgehouden. De Gentse rechter zal komende weken vonnis vellen.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De ochtend start nog met nevel en mist. Tijdens de voormiddag trekt het ochtendgrijs op en het wordt vervolgens overwegend zonnig. Matig...

Yoga kan voortaan op dinsdagmiddag

Yoga op dinsdag van 12.30 tot 14 uur. Zin om tijdens je lunchbreak te ontspannen en aan je houding te werken? Dan...

Besmettingen in de Zwinregio stijgen snel

Dit weekend overschreed België de grens van 100.000 besmettingen. Sinds het begin van de coronacrisis telde ons land...

Ticketverkoop gestart voor foto-expo van Anton Corbijn

De jaarlijkse fototentoonstelling van Cultuurcentrum Knokke-Heist brengt van 27 september t/m 10 januari 2021 iconische portretfotografie en modecultuur van Anton Corbijn. In MOØDe presenteert de internationaal toonaangevende fotograaf en filmmaker beelden...

Recente reactie van onze lezers