vrijdag, mei 27, 2022
14.6 C
Knokke-Heist
your alt tag'

Uitbreiding van De Pluim op de helling?

In Knokke-Heist zijn zes jaar geleden iets meer dan 200 leerlingen van het gemeentelijk onderwijs het schooljaar in een nagelnieuwe school met de ronkende naam “De Pluim” begonnen. 

Tot dan waren er twee locaties, één in de Edward Verheystraat en één in Zevenkote. De bouw ervan koste toen 9 miljoen euro, dat bleek een stuk duurder dan wat oorspronkelijk was begroot. “De Pluim” is ook een onderdeel van de onderhandelingen waarvoor de gemeenteraad groen licht gaf met het gemeenschapsonderwijs. De mini-Makz zou op termijn samengaan met “De Pluim”. De plannen die op tafel liggen voorzien in een uitbreiding op de site van de school. Want door de fusie zou het lager onderwijs van de gemeenteschool en de Makz meer ruimte nodig hebben.

Door de uitspraak van de Raad v. Staten van afgelopen week lijken die plannen nu op de helling te staan. Een uitbreiding van De Pluim ligt nu dus een stuk moeilijker. Vanuit de Gemeentebelangen kwam er nog geen reactie op het vonnis. Ook binnen de oppositie wil men liever nog niet reageren. De N-VA liet onze redactie schriftelijk weten dat men het vonnis nog moet bestuderen en dat men dan eerst met hun standpunt naar de gemeenteraad wil gaan. Van Groen, Voorruit of het Vlaams Belang geen reactie op onze vraag, allicht om dezelfde reden.

1 REACTIE

  1. Als je weet wie de eigenaar is van de gronden dan weet je genoeg . NVA heeft zich indertijd verzet tegen de bouw van een nieuwe school op deze gronden . Welk standpunt zullen zij nu innemen ? In feite gaat het niet om het belang van de kinderen maar gaat het gewoon om een onroerende transactie . Wie wint daarbij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen