Vrijdag vond bij SiBe (Sint-Bernardusinstituut) de jaarlijkse Kangoeroewedstrijd plaats, waar enthousiaste leerlingen vrijwillig aan deelnamen. Deze wiskundige wedstrijd is bedoeld voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar van de lagere school tot en met het tweede jaar secundair onderwijs, verdeeld over vijf edities die elk aangepast zijn aan de kennis van de leerlingen uit die editie.

Tijdens de Kangoeroewedstrijd worden de hersenen van de leerlingen flink op de proef gesteld met uitdagende reken-, denk- en puzzelvragen. Vijftien meerkeuzevragen waarvan één antwoord juist is, moeten worden opgelost. De eerste vragen zijn makkelijk, maar gaandeweg worden ze steeds moeilijker. Wie haalt de eindstreep zonder te struikelen?
De editie Wombat, bijvoorbeeld, bestaat uit 15 meerkeuzevragen waarvan de eerste vraag klassikaal wordt opgelost. Bovendien leest de leerkracht de vragen voor en mag hij/zij het vragenboekje voor de klas projecteren. Deze editie duurt ongeveer 50 minuten.
De Kangoeroewedstrijd laat leerlingen ervaren dat wiskunde op elk niveau heel leuk en uitdagend kan zijn. Het is een prima belevenis om je hersenactiviteit op te drijven en te ontdekken dat je meer kunt dan je denkt. Bovendien valt iedere leerling in de prijzen!
De Kangoeroewedstrijd is niet alleen een geweldige manier om te laten zien dat je meer kunt dan jouw leerkracht van je had verwacht, maar ook om te laten zien dat wiskunde niet saai hoeft te zijn.