18.9 C
Knokke-Heist

Uitslaande brand maakt appartement onbewoonbaar

Foto’s: Carl Versteden

Op zondagmiddag rond 13 uur werd er een uitslaande brand opgemerkt in een appartementsgebouw in Laguna Beach, Knokke-Heist. De vlammen sloegen toen al uit het glazen schuifraam van het betreffende appartement. Op dat moment was de bewoners niet thuis maar reeds eerder opgenomen in het ziekenhuis.

Brandweer van de Zone 1 had het moeilijk om de brand te bereiken vanwege de werken in de buurt. Een brandweerwagen zat zelfs vast in de nabijheid van de spoorwegtunnel. Tientallen bewoners werden geëvacueerd uit het gebouw en zagen hoe de brandweer massaal ter plaatse kwam.

De brandweer was wel in staat om het vuur snel onder controle te krijgen, maar konden niet voorkomen dat het appartement in kwestie volledig uitbrandde. Het appartement werd onbewoonbaar verklaard.

Getuigen omschreven hoe de rookwolken boven het gebouw hingen en hoe ze zich zorgen maakten over de veiligheid van de bewoners. Een bewoner beschreef hoe hij op de vlucht sloeg met zijn vrouw en kinderen nadat ze werden gewekt door het geluid van de brandweerwagens.

Een andere bewoner benadrukte de snelheid waarmee de brandweer reageerde en hoe ze de situatie onder controle kregen voordat de brand zich verder kon verspreiden.

De politie onderzoekt de oorzaak van de brand, maar tot nu toe zijn er geen aanwijzingen van kwaad opzet. De bewoners van het getroffen appartement zijn opgevangen door familie en vrienden.

De bewoners zijn alles kwijt na deze verschrikkelijke brand. Hoe kunnen we hen helpen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen