17.6 C
Knokke-Heist

Unieke Brede Trap Verrijst tussen Groede en Nieuwvliet in Sluis: Toegankelijk voor Iedereen

Een bijzondere, zes meter brede trap wordt aangelegd tussen Groede en Nieuwvliet, speciaal ontworpen voor grote groepen wandelaars en mensen met een beperking. De trap ligt bij strandpaviljoen Puur en is een samenwerking tussen diverse partijen.

In de Gemeente Sluis, tussen Groede en Nieuwvliet, is de aanleg van een unieke trap in volle gang. De trap is zes meter breed, wat het geschikt maakt voor grote groepen wandelaars en mensen met een beperking. Gelegen bij strandpaviljoen Puur en de Strandcamping Groede, wordt verwacht dat de trap veel vakantiegangers zal aantrekken. Voorheen was de trap slechts drie meter breed, maar nu wordt deze twee keer zo breed gemaakt.

Deze week wordt het beton gestort en zullen er verschillende plateaus worden aangelegd. Het project is een samenwerking tussen de camping, het waterschap en de gemeente Sluis. Volgens landschapsarchitect Anton Rammers is de nieuwe trap geschikt voor duizenden mensen per dag, mede vanwege de enorme drukte in het hoogseizoen.

De architect stelt dat de trap voldoet aan de ‘trap-formule’, waardoor het lekker loopt en verschillende bordessen heeft voor rustmomenten met een mooi uitzicht. Een speciale invalidentrap zal aan de rechterkant van de trap worden aangelegd. Echter, er moet nog worden onderzocht of dit daadwerkelijk mogelijk is, aangezien er mogelijk een kamsalamander in het gebied leeft. Hiervoor is een ontheffing nodig.

Binnen enkele weken zal de trap gebruiksklaar zijn, waarmee een nieuwe, toegankelijke attractie ontstaat voor zowel locals als vakantiegangers. Maar wat als de kamsalamander daadwerkelijk in het gebied blijkt te leven? Hoe zal dit de plannen voor de invalidentrap beïnvloeden? Dit mysterie zal binnenkort ontrafeld worden.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen