11.6 C
Knokke-Heist

Unieke Paaswandelingen Onthullen Betoverende Natuur in de Zwinregio

Verrijk uw Paasvakantie met adembenemende geleide natuurwandelingen, georganiseerd door Natuurexploratie, die u meenemen naar de meest fascinerende natuurgebieden in de Belgische regio. Maak kennis met lokale flora en fauna en ontdek het belang van deze unieke ecosystemen, terwijl u geniet van de frisse buitenlucht en deskundige begeleiding.

Lokale natuurliefhebbers kunnen deze Paasvakantie genieten van twee bijzondere natuurwandelingen. Natuurexploratie organiseert deze extra geleide wandelingen in enkele van de meest interessante natuurgebieden van België. De wandelingen laten deelnemers kennismaken met de betoverende wereld van lokale flora en fauna, begeleid door deskundigen op het gebied van natuurstudies.

Op zaterdag 8 april 2023 start de eerste wandeling in het bosgebied Lippensgoed-Bulskampveld. Hier ligt de focus op broedvogels, zoals spechten, boomklevers en vinken, die in een gemengd eiken-beukenbos leven. Met een beetje geluk krijgen deelnemers de kans om de zeldzame en schuwe zwarte specht te spotten. Afspraak om 09:00 uur aan parking Het Aanwijs Lippensgoed-Bulskampveld. Vergeet niet uw verrekijker mee te nemen!

De tweede wandeling vindt plaats op maandag 10 april 2023 in het Vlaams natuurreservaat ‘de Zwinduinen’. Deze wandeling draait om voorjaarsbloeiers, zangvogels en doortrekkers van het duin en duinbos. Ontdek de geheimen van de zeldzame wilde narcis en de Sprinkhaanzanger, en spot mogelijk de uiterst zeldzame beflijster. Afspraak om 14:00 uur aan het Oosthoekplein te Knokke-Het Zoute. Ook hier is een verrekijker aangeraden.

Inschrijven voor beide wandelingen is verplicht en kan via de website www.natuurexploratie.be. Gratis voor leden van Natuurexploratie, andere deelnemers betalen €2,50 per persoon, met een maximum van €5,00 per gezin. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis deelnemen.

Mis deze unieke kans niet om de prachtige Belgische natuur te verkennen en te leren over de wonderen van onze lokale flora en fauna. Laat u meevoeren door de betoverende wereld van de Zwin natuurgebieden en ontdek de verborgen schatten die op u wachten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen