HomeProvinciebestuurUnieke terrassen op authentieke locaties

Unieke terrassen op authentieke locaties

Met de opening van de terrassen op 8 mei presenteren tal van toeristische ondernemers in West-Vlaanderen unieke terrassen op authentieke locaties.

“De initiatieven getuigen van veerkracht en enthousiasme. De uitbaters hebben zich goed voorbereid. Ook nu blijven ‘welkom, veilig en comfortabel’ de kernwoorden. Alle begrip ook voor de ondernemers die gesloten blijven”, aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

De opening van de terrassen biedt perspectief voor de hele toeristische sector. “De afgelopen maanden hebben heel wat mensen onze wandel- en fietsnetwerken ontdekt. Vorig jaar zijn ruim zes miljoen fietsers op de fietsnetwerken geteld. Vanaf zaterdag kunnen de recreanten opnieuw terecht op de terrassen”.

De Provincie West-Vlaanderen en Westtoer ondersteunen de ondernemers. Eind vorig jaar heeft de Provincie West-Vlaanderen in het kader van de relancesteun al 270 dossiers goedgekeurd, goed voor een bedrag van bijna 900.000 euro. Begin dit jaar zijn ruim 300 subsidieaanvragen ingestuurd voor nieuwe toeristische projecten in West-Vlaanderen. Opvallend is het sterk aandeel van de private sector met een 190-tal projectideeën die momenteel bestudeerd worden.

Westtoer wenst alle toeristische ondernemers alvast veel succes bij de heropstart en hoopt dat de volgende vakantieperiodes in betere omstandigheden kunnen plaatsvinden.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers