zaterdag, februari 24, 2024
HomeDammeUniversele geldautomaat gaat open in Damme

Universele geldautomaat gaat open in Damme

Elke Dammenaar, ongeacht bij welke bank zij of hij een rekening heeft, kan vanaf nu gebruik maken van een universele geldautomaat in het gemeentehuis in Sijsele. Daarvoor sloot stad Damme in mei een concessie met Batopin, een aanbieder van automaten voor het storten en afhalen van geldbiljetten.

Het aantal automaten voor het afhalen en storten van bankbiljetten neemt af. Een aantal grootbanken hebben Batopin opgericht om hun gezamenlijk aanbod aan automaten te beheren. De Damse gemeenteraad gaf in mei van dit jaar haar goedkeuring om een concessieovereenkomst af te sluiten met Batopin voor het installeren, uitbaten en onderhouden van een automaat voor het afhalen en storten van geld in het gemeentehuis aan de Dorpsstraat in Sijsele. De overeenkomst geldt voor 9 jaar en kan worden verlengd.

“Alhoewel we steeds meer mogelijkheden hebben om onze financiën digitaal te beheren is het belangrijk dat er fysieke automaten blijven bestaan. Dit is voor veel mensen een belangrijke dienstverlening”, motiveert burgemeester Joachim Coens: “Het gemeentehuis in Sijsele is een centrale plaats, langs de N9, die gemakkelijk te bereiken is voor veel inwoners. We willen dat in Damme niemand wordt uitgesloten.”

Elke Dammenaar kan er geld afhalen. Inwoners die bankieren bij KBC, BNP Paribas Fortis, ING, Belfius en Fintro kunnen er ook het saldo van hun rekening controleren en geld storten.

De geldautomaat in Sijsele is toegankelijk via de voorzijde van het gemeentehuis. Er werd een hellend vlak geïnstalleerd zodat ook rolstoelgebruikers de automaat kunnen bereiken. De toegang aan de achterzijde van het gebouw blijft exclusief voor de politiewijkpost. Naast de geldautomaat in Sijsele staat het stadsbestuur in samenwerking met een plaatselijk Crelan-agent ook al jaren in voor een geldautomaat in het stadhuis in Damme-centrum.