Home Zwinregio Update Corona besmettingen in de Zwinregio

Update Corona besmettingen in de Zwinregio

Tussen 18 en 24 september werden per dag gemiddeld 1.551 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Dat zijn er 17 procent meer dan de zeven dagen ervoor.

De stijging van het aantal nieuwe besmettingen vertraagt al enkele dagen. Zondag meldde Sciensano een stijging van het gemiddelde aantal besmettingen met 24 procent. Zaterdag ging het nog om een stijging met 40 procent, vrijdag was er sprake van een stijging met 48 procent. En nu dus 17 procent. In totaal werden nu al 112.803 besmettingen met het coronavirus geregistreerd.

Tussen 18 en 24 september overleden er gemiddeld 4 mensen door het coronavirus. Het gaat om een stijging met 2 procent. Hoewel het om een kleine stijging gaat, zien we een versnelling van het aantal nieuwe overlijdens. Zondag was er nog een stijging met 1,4 procent, zaterdag met 0,6 procent. En nu dus 2 procent.

In de week van 18 tot 24 september tot slot, werden gemiddeld 68 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis (+22 procent). Sinds het begin van de epidemie zijn al 20.079 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Hoe zit het in de Zwinregio?

In Knokke-Heist zijn de voorbije veertien dagen 24 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 73 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

In Damme zijn de voorbije veertien dagen 1 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 9 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

In Brugge zijn de voorbije veertien dagen 117 nieuwe besmetting(en) vastgesteld. Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 99 per 100.000 inwoners in de laatste 14 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.

- Advertisment -

Lees ook dit

2 jaar voorwaardelijk voor Zeebruggenaar met een kort lontje

Een veertiger uit onze buurgemeente Zeebrugge bijna dag op dag twee jaar geleden net gedaan met werken, toen hij het op een parking...

Vissers kijken uit naar meer “tong” in 2021

De kans is de reëel dat onze vissers volgend jaar meer tong mogen vangen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits...

Recente reactie van onze lezers