Home Knokke-Heist Update corona besmettingen in de Zwinregio

Update corona besmettingen in de Zwinregio

Tussen 14 tot 20 oktober waren er dagelijks gemiddeld 11.201 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 56 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Bekijk hier de situatie in onze provincie.

In totaal raakten al 287.700 mensen besmet met het virus. Op dinsdag 20 oktober werd een nieuw dagrecord opgetekend, van 15.432 besmettingen. Het vorige dagrecord dateert van 16 oktober, en toen werden 12.969 besmettingen geregistreerd.

Per dag worden gemiddeld bijna 399 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging van 93 procent. Vrijdag waren er 585 ziekenhuisopnames. Momenteel liggen 4.061 (+11 pct) coronapatiënten in het ziekenhuis. Onder hen liggen 632 mensen op de intensieve zorgen (+10 pct). Het aantal overlijdens steeg tot 10.658. In de periode van 14 tot 20 oktober stierven elke dag 37,1 mensen aan COVID-19. Dat zijn er 12 meer tegenover de zeven dagen ervoor.

De positiviteitsratio, het aantal mensen dat positief test in verhouding tot het totale aantal tests, bedraagt nu 17,5 procent.

Coronavirus in Knokke-Heist

Aantal inwoners: 33089

De voorbije 14 dagen waren er 187 nieuwe bevestigde gevallen.

Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners gaat het in de voorbije 14 dagen om 565 bevestigde gevallen.

Coronavirus in Damme

Aantal inwoners: 11019

De voorbije 14 dagen waren er 28 nieuwe bevestigde gevallen.

Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners gaat het in de voorbije 14 dagen om 254 bevestigde gevallen.

Coronavirus in Brugge

Aantal inwoners: 118656

De voorbije 14 dagen waren er 449 nieuwe bevestigde gevallen.

Geëxtrapoleerd naar 100.000 inwoners gaat het in de voorbije 14 dagen om 378 bevestigde gevallen.

Coronavisrus Sluis (NL)

63 besmet / 9 opnamen / 4 overleden

3 REACTIES

  1. Gaan de schepenen en de burgemeester nu eindelijk eens inzien dag het zover niet langer kan in knokke . Hopelijk heel vlug terug overal weer mond-neusmaskersplicht in gans knokke zeker met de herfstvakantie .aub doe eens iets hier .mensen vegen overal hun voeten aan zeker nu ze in Brussel en Luik nog verstrengingen doorvoeren ze komen allemaal terug naar hier omdat het hier toch nie hoeft

  2. De mondmaskerplicht is in Knokke-Heist heel goed geregeld met de verplichting op drukke plaatsen. Tracht de cijfers toch te nuanceren. Angst is stress, is ziek worden. Wees realistisch en denk na…indien je alle gepubliceerde cijfers optelt dan is de bevolking quasi uitgestorven in België.Kijk in je naaste omgeving, zijn er veel zieken en overlijdens in je omtrek? Humoristisch is het soms wel. Gisteren, op een wandeling in het Koningsbos Zoute. Een koppel dat ons zag aankomen op het pad. Hand over hun mondmasker en met een wijde boog om ons heen. Deze beelden van angstige personen, zijn ze geïndoctrineerd, is een héééél slecht teken. Zijn we op weg naar massahysterie? Discipline, respect voor mens en natuur, leef, geniet van kleine dingen. De dood hoort bij het leven!

  3. Met de invasie van 2de verblijvers en andere verblijvers in het vooruitzicht in de herfstvakantie zou het misschien toch beter zijn om opnieuw een algemeen mondmaskerplicht op te leggen in de gemeente zoals deze zomer. Dan is er geen twijfel mogelijk waar wel en waar niet een mondmasker moet gedragen worden. Dan is men misschien een beetje beter beschermd tegen de het besmettingsgevaar van zij die hun quarantaine aan de kust komen uitzitten.
    Wat doet de gemeente met zijn eigen georganiseerde workshops waar deelnemers hetzelfde werkmateriaal gebruiken zonder te ontsmetten.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met wat motregen of lichte regen, daarna blijft het droog maar er verschijnen weinig of geen opklaringen. Nevel en plaatselijk...

Gemeentebestuur KH verwerkt economische relanceplan nu ook in meerjarenplan

Voor het einde van het jaar dat volgt op de gemeenteraadsverkiezingen wordt een meerjarenplan vastgesteld. Dat meerjarenplan bestaat uit een strategische nota, een financiële...

Recente reactie van onze lezers