18.2 C
Knokke-Heist

Gangsters bedreigen winkeldame en plegen spectaculaire overval op juwelierszaak Baunat in Knokke-Heist

Donderdagavond al hebben twee gangsters een opvallende overval gepleegd op de juwelierszaak Baunat in Knokke-Heist. Het plan begon bij de bedreiging van de winkeldame bij haar thuis in Brugge. De vrouw werd onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen de toegangscodes van de zaak af te geven. Vervolgens gingen de inbrekers er vandoor met een grote hoeveelheid sieraden.

Het plan van de inbrekers bleek echter niet onfeilbaar. De moedige winkeldame wist zich thuis te bevrijden en sloeg alarm bij de politie. Toen de inbrekers in de zaak aankwamen, ging het alarm af en vluchtten ze weg in de auto van de vrouw. De politie zette de achtervolging in en vuurde op de wagen, maar niemand raakte gewond. Eén van de inbrekers werd opgepakt, terwijl de andere nog voortvluchtig is.

De politie vond de volledige buit terug in de auto. Het parket van West-Vlaanderen onderzoekt de zaak, maar geeft voorlopig geen verdere informatie. De winkeldame zal naar verwachting enige tijd nodig hebben om te bekomen van de schok.

De inbraak vond plaats in de Kustlaan in Het Zoute bij Knokke-Heist, een chique buurt aan de oostkust. De spectaculaire overval en achtervolging trokken de aandacht van de politiezone Damme/Knokke-Heist, de politiezone Brugge en de federale politie.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen