Home Knokke-Heist Update van de Corona-besmettingen in de Zwinregio

Update van de Corona-besmettingen in de Zwinregio

Het aantal besmettingen met het coronavirus lijkt in onze regio opnieuw te dalen. De overheid voor elke gemeente de evolutie per week in de gaten. Hoe groot is het risico in onze gemeente en regio? Bekijk de cijfers op de kaart hieronder die door Sciensano dagelijks worden aangepast. Hieronder de steden en gemeenten uit de Zwinregio in detail.

In Knokke-Heist zijn de voorbije zeven dagen gemiddeld 3 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee komt het aantal nieuwe besmettingen op 9 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.
De voorbije week zaten de cijfers 1 dag(en) in stijgende lijn.


In Damme zijn de voorbije zeven dagen gemiddeld 2 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee

komt het aantal nieuwe besmettingen op 18 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.
De voorbije week zaten de cijfers 1 dag(en) in stijgende lijn.


In Brugge zijn de voorbije zeven dagen gemiddeld 12 nieuwe besmetting(en) vastgesteld.

Daarmee

komt het aantal nieuwe besmettingen op 10 per 100.000 inwoners in de laatste 7 dagen. Bij Sciensano ligt de waarschuwingsdrempel voor nieuwe gevallen op 20.
De voorbije week zaten de cijfers 3 dag(en) in stijgende lijn.


3 REACTIES

  1. Zondag ll. hebben we puur toevallig vernomen van onze buurman dat hij besmet was. Zijn echtgenote verblijft ondertussen reeds sinds 23 juli in AZ Zeno, Covid, haar echtenoot werd dinsdagochtend opgenomen. Ze zijn gelukkig aan de beterhand. We hebben onmiddellijk Zeno gebeld, die ons doorverwees naar onze huisartsen. Maandagochtend om hebben we ze verwittigd, ze hebben meteen een afspraak voor ons gemaakt in het triage centrum. In de namiddag beiden getest, s’anderendaags goed opgevolgd en gelukkig negatief bevonden. Ondertussen hebben we zelf het ganse gebouw ontsmet, en uiteraard ook de andere buren verwittigd.
    Chapeau voor de snelle reactie van onze huisartsen, de goed georganiseerde en zeer menselijke aanpak in het triage centrum.
    Van eventuele contact tracers in dit traject … ? Geen spoor. Niks. Nul.
    Blijf alert, be carefull.

    • Het natuurlijk zeer jammerlijk als mensen door het kleine “monster” als het ware in een “wurggreep” gehouden worden ook al doen ze nog zo hun best om het veilig te houden. Niemand is veilig voor Covid-19 ook al denken sommigen van wel! Er lopen inderdaad “negationisten” rond die niet geloven in regels en mondmaskers maar zulke individuen heb je altijd tot ze zelf het slachtoffer worden want dan is de wereld te klein. De huisartsen doen inderdaad uitstekend werk. Ze staan ook het dichtst bij de (eventuele) nieuwe besmette personen daar ze deze mensen door en door kennen voor wat hun medische en soms ook familiale achtergrond betreft. Ook de triage centra leveren uitstekend werk. Ik denk dat contact tracers té ver van de mensen af staan. Op deze manier is er misschien een gebrek aan vertrouwen.

  2. In KW West-Vlaanderen of het Brugsch Handelsblad staat onze gemeente op blz. 4 in het donkerrood wat méér dan 40 besmettingen per honderdduizend zou betekenen. De titel “Opletten dat we niet in een collectieve kramp schieten” zegt genoeg. Hoe kan het dat de meeste kustgemeenten in het groen staan? Wij scoren het slechtst van de ganse kustregio ondanks alle maatregelen die volgens de politie goed zouden opgevolgd worden (enkele uitzonderingen niet te na gesproken). Naar verluidt zijn de berekeningen niet altijd 100% betrouwbaar en ik sluit me daar volledig mee aan. Zo kunnen berekeningen ook paniekzaaierij uitlokken.

Comments are closed.

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

Vandaag zijn er 's ochtends nog enkele korte opklaringen, al snel wordt het betrokken maar het blijft droog tot de avond. Matig tot goed...

Geen reclame meer voor “Light ART”

Het festival “Light ART” start nu zaterdag. Dat is het moment waarop er voor de eerste keer weer shoppers naar onze gemeente zullen komen....

socialehulp@knokke-heist.be blijf dus niet zitten met je vraag

De coronacrisis treft ons hard. Jouw situatie is daardoor misschien veranderd. Misschien kan je al dan niet tijdelijk niet meer aan de slag? Of...

Sportoase Duinenwater weer open met protocol

De toelating om de activiteiten deels opnieuw te activeren kwam vroeger dan verwacht maar verheugt ons omdat het een erkenning is van de regering...

Recente reactie van onze lezers