13 C
Knokke-Heist
zaterdag, september 18, 2021
spot_img

V.G. tijdens de rechtzaak: “Ik heb heel veel spijt”

Een vrouw uit Damme heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor poging tot doodslag op haar partner en onopzettelijke slagen en verwondingen op haar zoontje.

V.G. stak haar partner met een mes toen hun drie maanden oude baby tijdens een ruzie op de grond was gevallen. Het openbaar ministerie vorderde 18 maanden gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan voorwaarden.

Op 26 april kwam het tot een hoogoplopende discussie over het cannabisgebruik van haar partner. Tijdens een schermutseling liep hun baby een ernstige zwelling op toen hij met zijn hoofdje op de grond viel. V.G. haalde een groot keukenmes en probeerde K.C. in de buik te raken. Uiteindelijk was hij enkele weken werk onbekwaam door een gapende beenwonde.

V.G. (37) vloog na de feiten in de gevangenis. “Ik heb heel veel spijt”, vertelde ze in de rechtbank. “Die messteek gebeurde in een opwelling. Ik dacht dat m’n kind dood was. Als moeder is er iets in mij gesprongen.” In de gevangenis volgde de vrouw relatietherapie met haar vriend. Beiden zijn vandaag nog steeds een koppel. Hun zoontje zou het intussen, net als zijn vader, goed stellen. De rechter doet uitspraak op 4 oktober.

Lees ook deze artikels

- Advertisement -

Kneistikrant gebruikt cookies. Als je verder kijkt aanvaard je dus ook onze cookies!