11.8 C
Knokke-Heist

Vaccinatieteam van Knokke-Heist is weer opgeroepen

 Om ons te beschermen tegen een eventuele golf van besmettingen in de winter, heeft de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid (IMC) beslist om op basis van de adviezen van de Hoge Gezondheidsraad en de Task Force vaccinatie, vanaf begin september een “herfstbooster” tegen COVID-19 aan te bieden. Iedereen die een basisvaccinatie heeft gekregen, en waar het interval meer dan 3 maanden is, komt in aanmerking voor deze herfstbooster. Prioriteit wordt gegeven aan het zorgpersoneel, de immuun gecompromitteerden en de mensen van 65 jaar en ouder.  In Knokke-Heist starten de eerste vaccinaties op dinsdag 13 september 2022.   

Al het personeel van de hele zorgsector, waaronder de eerstelijn, de woonzorgcentra, de ziekenhuizen, … krijgen prioritaireen herfstbooster, gevolgd door kwetsbaren en 65-plussersNa deze prioritaire groepen worden de leeftijdsgroepen van 18-64 jaar actief uitgenodigd volgens dalende leeftijd.   

Jongeren onder de 18 kunnen nog geen herfstbooster krijgen.Uitzondering hierop zijn de stagiairs in zorginstellingen en de kwetsbare –18-jarigen.    
 

Er is momenteel nog geen zicht op, om welk type vaccin het gaat, hierop is het wachten op de beslissing van het EMA (Europees geneesmiddelenagentschap). Ook het callcenter van het vaccinatieteam Knokke-Heist weet hier dus voorlopig geen antwoord op.  

Vanaf 13 september 2022 start het vaccinatieteam van Knokke-Heist in fase 2 (hoogste fase) voor een periode van 4 weken, om zo tegen eind september/begin oktober de meest kwetsbare personen te voorzien van een boosterprik. Nadien schakelt men over naar fase 1 om normaal gezien op 1 november 2022 terug te keren naar de waakfase. Dit alles uiteraard onder voorbehoud van beslissingen van de hogere overheid.    
 

In tegenstelling tot wat er in de pers verschenen is, wordt de datum voor uitnodigen steeds vooruit geschoven, en zullen de eerste uitnodigingen pas eind augustus 2022 de deur uit gaan.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen