zondag, april 21, 2024
HomeHaven / ZeebruggeVan bescheiden begin tot lokale voetbaltrots: Zeehaven Zeebrugge maakt comeback!

Van bescheiden begin tot lokale voetbaltrots: Zeehaven Zeebrugge maakt comeback!

In 2007 besloot het jeugdbestuur van Zeehaven Zeebrugge het roer volledig om te gooien met een frisse beleidsvisie. Met slechts twee jeugdteams begonnen, heeft de club zich ontpopt tot een niet te negeren kracht in het regionale voetbal.

Hun reis, gekenmerkt door vastberadenheid en een stap-voor-stap groeimodel, heeft geleid tot een club met meer dan 180 spelers, 25 trainers, en een stevig bestuur en medewerkersbestand. Vandaag, in 2024, pronkt de club met een indrukwekkende aanwezigheid in elke jeugdreeks en een beloftenploeg die al drie jaar op rij in de top 3 van de competitie staat.

Na acht jaar afwezigheid in de vierde provinciale acht de club de tijd rijp voor een grandioze terugkeer. “Een langgekoesterde droom wordt werkelijkheid,” verklaart het bestuur. Ondanks jaarlijks overleg en de uitdagingen van rijpheid bij jeugdspelers, continuïteit, en organisatorische hobbels, is nu het moment daar. Met een mix van ervaren spelers die jong talent omhoogstuwen en een jeugd die barst van voetbalkunde en de juiste instelling, is Zeehaven Zeebrugge klaar om weer te schitteren.

De toewijding van de beloftentrainers en de hechte spelersgroep, waaruit niemand vertrokken is de afgelopen drie jaar, onderstrepen het succes van een clubcultuur waar plezier in het spel centraal staat. De ambitieuze stap naar de vierde provinciale is gepland voor seizoen 2025-2026, maar eerst zal de club komend seizoen twee beloftenploegen laten concurreren op verschillende niveaus om ervaring op te bouwen en meer speelkansen te bieden.

Zeehaven Zeebrugge staat open voor nieuwe talenten die deel willen uitmaken van dit avontuur.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@zeehavenzeebrugge.be of meer informatie vinden op de website. We kijken uit naar de prestaties van Zeehaven Zeebrugge in deze nieuwe fase van hun bestaan.