vrijdag, april 19, 2024
HomeCultuurVan Brussel naar Tokyo op Twee Wielen: Een Avontuurlijke Benefietavond in Knokke-Heist

Van Brussel naar Tokyo op Twee Wielen: Een Avontuurlijke Benefietavond in Knokke-Heist

Heb je ooit nagedacht over hoe het zou zijn om de wereld te verkennen, maar dan net iets anders dan de meeste toeristen? Markant Knokke-Heist-Duinbergen liet ons zien hoe het anders kan tijdens een benefietavond die niet alleen de avontuurlijke geesten onder ons wist te raken, maar ook een steentje bijdroeg aan een goed doel. Het middelpunt van de avond was de film “Women Don’t Cycle”, een titel die de wenkbrauwen doet fronsen en tegelijkertijd nieuwsgierig maakt.

Deze film is het verhaal van Margot en Dries, twee jonge avonturiers met een missie. Ze stapten op hun fietsen in Brussel met het ambitieuze plan om helemaal naar Tokyo te trappen. Maar dit was geen gewone fietstocht. Onderweg streefden ze ernaar om contact te leggen met fietsende vrouwen, een uitdaging die in veel van de bezochte landen niet vanzelfsprekend was. Het duo toonde moed, veerkracht en een ontembare nieuwsgierigheid naar de culturen en mensen die ze onderweg ontmoetten. Hun verhaal is er één van inspiratie en avontuur, doorspekt met momenten van vreugde en vastberadenheid.

De respons op de filmavond was overweldigend positief, waardoor het evenement een klinkend succes werd. Dankzij de opkomst en de gulle harten van de bezoekers kon Markant een cheque van maar liefst 1000 euro overhandigen aan Achtknoop. Dit gebaar van vrijgevigheid werd met open armen ontvangen. Achtknoop, een organisatie die bekend staat om haar toewijding aan inclusiviteit en ondersteuning, heeft plannen om het gedoneerde bedrag te investeren in extra rijwielen. Met een duofiets en een speciaal aangepaste kinderfiets kunnen ze hun activiteiten uitbreiden en meer mensen de vreugde van het fietsen laten ervaren.

Deze avond was meer dan alleen een filmvertoning; het was een viering van gemeenschapsgeest, avontuurlijke zielen en de onwrikbare overtuiging dat we samen een verschil kunnen maken. Het verhaal van Margot en Dries laat ons zien dat zelfs de langste reizen beginnen met een enkele trap van de pedaal. En dankzij de inzet van Markant Knokke-Heist-Duinbergen en de vrijgevigheid van haar gemeenschap, zullen er nu meer fietsen in de wereld zijn, wat de deur opent naar nieuwe avonturen voor velen.