Home Zeebrugge Zeebrugse Haven Vanuit Zeebrugge nu wekelijks naar Litouwse haven Klaipeda

Vanuit Zeebrugge nu wekelijks naar Litouwse haven Klaipeda

Door een herschikking van het vaarschema van Containerships’ BALT2-dienst, biedt de CMA CGM dochter voortaan een wekelijkse afvaart vanuit de haven van Zeebrugge naar de Litouwse haven Klaipeda.

De rotatie van de BALT2-dienst ziet er voortaan als volgt uit: Sint-Petersburg, Helsinki, Riga, Klaipeda naar Zeebrugge via Teesport. Na Zeebrugge wordt ook Rotterdam aangelopen om van daaruit terug naar Sint-Petersburg te varen.

Sinds begin augustus legt Containerships op de route ook grotere schepen in. Het betreft de ‘Containerships Polar’ en de ‘Containerships Nord’, twee hypermoderne schepen met een capaciteit van 1.380 TEU. De schepen worden voortgestuwd door machines die op LNG (vloeibaar aardgas) draaien.

In Zeebrugge worden de schepen van Containerships behandeld door CSP Zeebrugge (Cosco Shipping Ports Zeebrugge) aan het Albert II-dok in de westelijke voorhaven.

TEKST: F. Neyts

- Advertisment -

Lees ook dit

Het Weer in Knokke-Heist en de Zwinregio

De dag start betrokken met regen of buien. Na de middag wordt het droog en komen er opklaringen. Matig zicht tijdens de neerslag. Maxima...

iearthfriendly.com uit Knokke-Heist maakt biologisch afbreekbare mondmaskers

iearthfriendly.com een ecologisch bedrijfje uit de Dorpsstraat hier in Knokke-Heist hecht veel waarde aan de gezondheid van de aarde en daarom verkopen we met...

Recente reactie van onze lezers