zondag, april 14, 2024
HomeKnokke-HeistVBS OLVO's Hartverwarmende Actie voor Kinderarmoede tijdens Warm Ontbijt

VBS OLVO’s Hartverwarmende Actie voor Kinderarmoede tijdens Warm Ontbijt

In de sfeervolle eetzaal van VBS OLVO vond onlangs een hartverwarmend evenement plaats: een warm ontbijt georganiseerd door het Kinderparlement en toegewijde leerkrachten. Dit initiatief, ondersteund door aangepaste muziek, een digitaal haardvuur en een prachtige aankleding, zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor alle aanwezigen.

Het Kinderparlement, bestaande uit verkozen leerlingen uit elke klas van de lagere school, toonde opmerkelijke inzet door samen met de leerkrachten actief te helpen bij dit evenement. Hun harde werk resulteerde in een smakelijk ontbijt waarbij 181 chocoladekoeken, 168 croissants, 59 sandwiches, naast diverse drankjes, confituur, choco en speculaaskoekjes, geserveerd werden.

Maar dit evenement was meer dan alleen een gezellig samenzijn. Het had ook een dieper doel: het ondersteunen van de strijd tegen kinderarmoede. Onder leiding van juf Jana en meester Benjamin zullen de 24 leden van het Kinderparlement op donderdag 21 december een bezoek brengen aan Brugge. Daar zullen ze, met de trein, de opbrengst van maar liefst 840 euro overhandigen aan Pelicano, een organisatie die zich inzet tegen kinderarmoede. Dit bedrag werd ingezameld tijdens het warme ontbijt, wat de betrokkenheid en het enthousiasme van de VBS OLVO-gemeenschap onderstreept.

Dit evenement toont aan hoe onderwijs niet alleen gaat over leren in de klas, maar ook over het ontwikkelen van een gevoel van gemeenschap en het nemen van sociale verantwoordelijkheid. VBS OLVO en zijn Kinderparlement hebben een inspirerend voorbeeld gegeven van hoe scholen een actieve rol kunnen spelen in het ondersteunen van goede doelen en het bevorderen van belangrijke waarden zoals empathie en samenwerking.