HomeKnokke-HeistVeel onbegrip aan de kust na overlegcomité

Veel onbegrip aan de kust na overlegcomité

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) roept de kustburgemeesters op geen spelletjes te spelen naar aanleiding van de opening van de terrassen. Dat mag vanaf 8 mei, zo heeft het Overlegcomité beslist. “Dit is een verkeerde keuze. De horeca heeft protocollen, het is de enige plek waar mensen veilig samenkomen”, zegt onze (jarige) Burgemeester Piet De Groote. Die in een reactie ook verwijst naar Nederland waar nog deze maand de terrassen open gaan.

Dat er nood is aan Horeca was woensdagavond ook te zien op de Zeedijk tussen het Lichttorenplein en het Albertplein. Zo’n kleine 500 tieners troepten er samen vaak zonder mondmasker. De tweede week van de paasvakantie is er altijd al wat spanning in die buurt. “Maar waar moeten we anders naartoe, klinkt het bij de jongeren. Alles is dicht”. Ook op andere plaatsen op de dijk en in de duinen zochten jongeren elkaar op. “Ik kan het wel begrijpen”, zegt Walter. Alleen de nachtwinkels beleven blijkbaar gouden tijden. Maar dat ze dan hun troep ook maar opruimen.

1 REACTIE

  1. En welke sancties zijn er getroffen voor de samenscholing en zonder mondmasker ?
    Heeft Knokke geen waterkanon om de menigte uit een te brengen ?
    Wat was de tussenkomst daar van de 40 sfeerbeheerders ?
    Rond 24h. reden de jongeren met hels lawaai en met 2 op 1 fiets door de winkelstraten ! Nachtlawaai ! Politieoptreden ??

Er zijn geen reacties meer mogelijk.

- Advertisment -

Lees ook dit

Recente reactie van onze lezers