Home Cultuur Veiligheid en Leefbaarheid in Focus: Voordracht door Hoofdcommissaris Steve Desmet in Knokke-Heist

Veiligheid en Leefbaarheid in Focus: Voordracht door Hoofdcommissaris Steve Desmet in Knokke-Heist

1
372
Links op de foto: Hoofdcommissaris Steve Desmet in Knokke-Heist
  •  

Op een dinsdagmiddag in maart, de 5de om precies te zijn, nodigt Neos Knokke-Heist leden en geïnteresseerden uit voor een verhelderende voordracht die een dieper inzicht zal bieden in de veiligheid en leefbaarheid binnen de politiezone Damme/Knokke-Heist. Deze sessie, met als centrale figuur Steve Desmet, de Hoofdcommissaris van Politie, belooft een boeiende uiteenzetting te zijn over de lokale veiligheidsuitdagingen en de maatregelen die worden getroffen om deze aan te pakken, met een speciale focus op cyberveiligheid.

Een Expert aan het Woord

Steve Desmet, die op 8 oktober 2015 de eed aflegde als korpschef van de politiezone Damme/Knokke-Heist, staat bekend om zijn diepgaande kennis en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap. Zijn ervaring en inzichten in de veiligheidsproblematiek en de strategieën voor leefbaarheid in de regio zijn van onschatbare waarde voor iedereen die in of rond Knokke-Heist woont.

Cyberveiligheid in de Schijnwerpers

Naast de algemene veiligheidsthema’s, zal er een specifieke sessie gewijd worden aan cyberveiligheid en preventie. In een tijdperk waarin technologische dreigingen een steeds grotere rol spelen in ons dagelijks leven, is het van cruciaal belang om bewust te zijn van de risico’s en de beschikbare middelen om ons te beschermen tegen cybercriminaliteit.

Praktische Informatie

De voordracht vindt plaats in het sfeervolle Hotel Pavillon du Zoute, gelegen aan de Bronlaan 4 in 8300 Knokke-Heist. De bijeenkomst start om 14:30 uur, waardoor het een perfecte middagactiviteit is voor zowel leden als niet-leden die hun kennis willen verdiepen over de veiligheidsmaatregelen in hun omgeving.

Toegangsprijzen en Registratie

De toegangsprijs is vastgesteld op €10 voor leden van Neos Knokke-Heist en €15 voor niet-leden. Deze prijs is inclusief koffie of thee en taart, wat de bijeenkomst ook een gezellig sociaal karakter geeft. Belangstellenden worden verzocht hun deelname te bevestigen door het bedrag te storten op rekeningnummer BE57 0012 3943 0735 van Neos Knokke-Heist, met vermelding van de namen van alle deelnemers en de datum van de voordracht, uiterlijk voor 1 maart 2024.

Deze voordracht biedt een unieke kans om direct van een vooraanstaand expert op het gebied van lokale veiligheid en cyberveiligheid te leren. Het is een niet te missen evenement voor iedereen die geïnteresseerd is in de veiligheid van hun lokale gemeenschap en in de bredere context van cyberveiligheidsmaatregelen. Mis deze kans niet om uw vragen te stellen en directe antwoorden te krijgen van Hoofdcommissaris Steve Desmet.

1 COMMENT

  1. Toch nog dit…
    Een dikke pluim voor de plaatselijke politie, op 11 juli 2023 was er bij nacht brand gesticht bij buren in de straat.
    Het had wel heel dramatische gevolgen kunnen hebben gehad.
    Heel kort daarop kon men de brandstichters vatten door speurwerk van onze Kneiste politie.
    Proficiat.