18.9 C
Knokke-Heist

Veiligheid en Zon: Uw Perfecte Zomer in Knokke-Heist

Geen zorgen meer over de veiligheid tijdens de zinderende zomermaanden in Knokke-Heist! De lokale politie Damme/Knokke-Heist is helemaal klaar om elk overlastprobleem onmiddellijk aan te pakken en uw zomervakantie vlekkeloos te laten verlopen. Met maximale aanwezigheid in de stad, op de dijk en het strand, belooft deze zomer niets minder dan plezier en veiligheid voor iedereen!

Het politieteam, aangevuld met fiets-, bike-, honden- en strandpolitie, zal de volgende weken overal in het stadsbeeld te zien zijn. Volgens korpschef Steve Desmet, “Knokke-Heist is een dynamische badplaats die verschillende doelgroepen aantrekt. We werken nauw samen met de Nederlandse en Federale politie om flexibel te kunnen optreden en voorbereid te zijn op eventuele problemen.”

Belgisch-Nederlandse samenwerking is hierbij een cruciaal element. Vanaf 8 juli krijgt de lokale politie ondersteuning van de Nederlandse politie te paard. Deze samenwerking richt zich voornamelijk op de aanpak van overlast door Nederlandse jongeren. De korpschef legt uit dat deze groep in het verleden voor veel overlast zorgde, en de inzet van de Nederlandse politie heeft een grote meerwaarde getoond. De Nederlandse bereden politie zal een week lang patrouilleren in Knokke-Heist, samen met ruiters van de Belgische Federale Politie.

In aanvulling op de Nederlandse bereden politie zullen de komende nachten ook gemengde patrouilles worden gevormd met inspecteurs uit zowel België als Nederland. Deze samenwerking maakt een snellere identificatie van jongeren mogelijk dankzij de toegang tot Nederlandse informatiedatabanken. Bovendien blijkt dat jongeren sneller een gesprek aangaan met een Nederlandse agent.

Daarnaast zullen ook Nederlandse bikerteams deelnemen aan de samenwerking, vormen ze halverwege juli voor enkele nachten een gemengde patrouille met de fietspolitie van de lokale politie.

Deze grensoverschrijdende samenwerking is mogelijk dankzij het Benelux-politieverdrag, waardoor agenten uit de Benelux onder bepaalde voorwaarden verkeerscontroles kunnen uitvoeren, identiteiten kunnen controleren en individuen of groepen kunnen begeleiden om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.

Het politieteam implementeert deze zomer ook een verbeterd hitteplan, dat in werking treedt wanneer de temperaturen stijgen. Korpschef Desmet legt uit dat hoge temperaturen vaak een toestroom van jongeren uit Brussel en Noord-Frankrijk naar Knokke-Heist veroorzaken, wat extra overlast kan meebrengen. Het activeren van het hitteplan betekent een heroriëntatie van alle operationele medewerkers met specifieke handhavingsopdrachten.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen