vrijdag, februari 23, 2024
HomeUncategorizedVeranderlijk Weerpatroon in de Zwinregio

Veranderlijk Weerpatroon in de Zwinregio

Inwoners van onze regio kunnen zich opmaken voor een week van veranderlijk weer. De weersvoorspellingen wijzen op een mix van regen en opklaringen, met fluctuerende temperaturen en windkracht.

Vandaag begint de dag betrokken, met aanhoudende regen vanaf de Franse grens. In de avonduren zullen deze overgaan in buien, vooral in het zuidelijke deel van de regio. Er wordt veel neerslag verwacht, met matig zicht tijdens de neerslag. De temperaturen zullen rond de negen graden Celsius liggen, met een zwakke tot matige wind uit het zuidoost-zuidoosten, draaiend naar oost en toenemend tot krachtig.

Morgen toont een wisselend tot zwaarbewolkte hemel, met kans op regen of een bui. Het zicht verbetert later op de dag. De temperaturen zullen vergelijkbaar zijn met vandaag, rond negen tot tien graden Celsius. Er staat een matige wind uit het west-noordwesten, draaiend naar west-zuidwesten.

Zaterdag start droog met enkele opklaringen, maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe en volgt regen. Het zicht is overwegend goed, maar kan tijdelijk matig zijn in de neerslag. De maxima van dertien graden Celsius worden pas in de avond bereikt. Er staat een vrij krachtige wind uit het zuiden, toenemend tot krachtig en ’s avonds draaiend naar het zuidwesten.

Zondag wordt gekenmerkt door wisselende bewolking met enkele lokale buien en overwegend goed zicht. De temperaturen liggen rond dertien tot veertien graden Celsius, met een harde wind uit het west-zuidwesten.

Maandag is het overwegend betrokken met regen en buien. Het zicht is matig in de neerslag, en de temperaturen bereiken maximaal elf graden Celsius. Er waait een harde wind uit het west-zuidwesten, draaiend naar het west-noordwesten en afnemend tot krachtig.