donderdag, april 18, 2024
HomeSluisVerbindend Woordenspel: 4e Johan Hendrik van Dale Dictee in Sluis

Verbindend Woordenspel: 4e Johan Hendrik van Dale Dictee in Sluis

De historische gemeente Sluis staat op het punt een bijzondere gebeurtenis te hosten die woordenliefhebbers bijeenbrengt: het vierde Johan Hendrik van Dale Dictee. Dit evenement, dat gratis toegankelijk is voor iedereen die de schoonheid van de Nederlandse taal waardeert, benadrukt dit jaar het thema ‘Respectvol communiceren.’

Voor degenen die graag deelnemen, is het van belang zich vóór acht november aan te melden. Het evenement biedt twee categorieën: een voor enthousiaste liefhebbers en een andere voor doorgewinterde specialisten. Met burgemeester Marga Vermue als voorlezer en de welbekende auteur Rein Leentfaar als penmeester, belooft het dictee een inspirerende en intellectuele uitdaging te worden.

Het programma begint met een welkom en inloop om half elf ’s ochtends, gevolgd door de start van het dictee om elf uur. Deelnemers zullen zich over de complexiteit van taal buigen tot ongeveer één uur ’s middags, waarna de evenement afronding zal vinden.

In de context van dit evenement is niet alleen de kennis van taal van belang, maar ook het vermogen om met respect en duidelijkheid te communiceren. Het dictee vormt een platform waarop men kan oefenen en leren, en vormt zo een brug tussen mensen door de gedeelde liefde voor taal.

Als afsluiting biedt het dictee een kans om samen te komen in de geest van leren en gemeenschap. Dit is meer dan een taaltest; het is een viering van onze rijke taal en een herinnering aan de kracht van woorden om respect en begrip over te brengen.

Informatie: Stichting J.H. van Dale (stichtingjhvandale.nl)