4.1 C
Knokke-Heist
maandag, januari 17, 2022
your alt tag'

Verdachte aangehouden door Lokale Politie

De lokale politie Damme/Knokke-Heist kwam na intens speurwerk een 18-jarige man en drie minderjarige meisjes op het spoor die verdacht worden van inbraken in twee appartementen in Knokke-Heist. Het politieteam kreeg het viertal maandag in het vizier nadat hun wagen na de inbraken op de camerabeelden opdook. Donderdag kwam de wagen opnieuw in beeld en kon het politieteam de vier oppakken. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderjarige op de uitkijk stond, terwijl de meisjes de inbraak pleegden. De vier maakten geen buit in de twee appartementen.

De 18-jarige man is ondertussen door de onderzoeksrechter aangehouden. De drie minderjarigen zijn voorgeleid voor de jeugdrechter. Eén minderjarige is geplaatst in een jeugdinstelling. De politiezones Damme/Knokke-Heist en Oostende onderzoeken of de vier ook voor andere feiten in aanmerking komen.

Inbraak voorkomen

Hoe kan je een inbraak in een appartement voorkomen?

  • Doe steeds de gemeenschappelijke toegangsdeur dicht;
  • Laat geen onbekenden binnen;
  • Vraag steeds een legitimatiebewijs als iemand zich aanbiedt in naam van een officiële instantie of organisatie;
  • Sluit de deuren (met de sleutel), ramen, kelder en garage goed af;
  • Zorg voor goed hang- en sluitwerk op de individuele toegangsdeur en bereikbare ramen. De cilinder mag niet meer dan twee mm uitsteken en de deur moet op minstens drie punten afsluiten.

Voor gratis en vrijblijvend advies op maat van een diefstalpreventieadviseur kan je steeds contact opnemen met het preventieteam van de lokale politie via PZ.DKH.HHOO@police.belgium.eu

Ook dit moet je even lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Hier praat men over