15 C
Knokke-Heist

Verdwenen Havenstad Monnikerede Herontdekt: Archeologen Vinden Middeleeuwse Weg

De rust in het idyllische Damme is verstoord door een sensatie onder de archeologen. In de opgravingen onthullen ze de verborgen schatten van de verdwenen havenstad Monnikerede. Tussen deelgemeente Oostkerke en Monnikerede is een middeleeuwse weg opgedoken, die de havenstad verbond met het bruisende Brugge via het Zwin.

Deze middeleeuwse weg blijkt in uitstekende staat te zijn bewaard gebleven, met ballaststenen als het wegdek. Deze stenen werden gebruikt door de handelsschepen om stabiel te varen en werden achtergelaten toen ze niet meer nodig waren in de ondiepere Zwingeul op weg naar Brugge. De stenen werden vervolgens hergebruikt om wegen aan te leggen.

Deze ontdekking opent nieuwe deuren naar het begrijpen van de rijke geschiedenis van de middeleeuwse Zwinregio. Het was een belangrijk economisch centrum en speelde een cruciale rol in de handel tussen Brugge en de zee.

Welke andere verborgen schatten liggen nog verstopt in de grond van Damme, en wat zullen de archeologen onthullen in hun volgende opgravingen?

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen