18 C
Knokke-Heist

Verkeersagressie en oplichting in Knokke-Heist leiden tot veroordelingen

Vandaag vonden er twee rechtszaken plaats in de Brugse rechtbank met een link naar Knokke-Heist. De eerste zaak betrof een ernstig geval van verkeersagressie op het kruispunt van de Sint-Pieterskaai en de Blankenbergse Steenweg in Brugge. Een fietser en automobilist raakten in conflict en de situatie escaleerde waarbij er slagen en verwondingen werden toegebracht. De fietser, M.V. (28) uit Brugge, kreeg een werkstraf van 50 uur opgelegd. De automobilist, Y.B. (57) uit Knokke-Heist, werd veroordeeld tot een celstraf van twee maanden met uitstel. Beiden moeten ook elk de helft van de kosten betalen.

Op 19 januari vorig jaar kwam het bijna tot een aanrijding tussen fietser M.V. en automobilist Y.B. De fietser besloot de automobilist te volgen, waarna M.V. hem bedreigde met een gesloten springmes en hem een vuistslag gaf. Y.B. gaf op zijn beurt een slag met de vlakke hand in het gezicht. Omstaanders probeerden de gemoederen te bedaren, maar zonder succes. De reden voor de agressie van M.V. was een opmerking over zijn moeder, die in 2015 vermoord is.

Het parket vroeg eerder vier maanden celstraf met uitstel voor M.V. en drie maanden celstraf met uitstel voor Y.B. De correctionele rechtbank in Brugge oordeelde nu over de strafmaat voor beide partijen. M.V. kreeg een werkstraf van 50 uur, als hij deze niet uitvoert, zal hij vijf maanden celstraf krijgen. Y.B. kreeg van de rechter een celstraf van twee maanden met uitstel.

In de tweede zaak riskeert een 23-jarige barman tien maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel, voor oplichting van een jonge vrouw. De twee leerden elkaar kennen in een café in Knokke-Heist waar T.T. op dat moment werkte als barman. Na een nacht samen door te brengen, haalde hij zonder toestemming honderden euro’s van de bankrekening van de vrouw. “T.T. maakte misbruik van de zwakke toestand van het slachtoffer”, besluit de procureur.

In februari vorig jaar leerde het slachtoffer de barman kennen in een café tijdens een avondje uit. T.T. werkte achter de bar en het slachtoffer had zin in een leuke avond. Het tweetal besloot samen de nacht door te brengen, maar de volgende ochtend werd het slachtoffer plotseling ernstig ziek. “De toestand van het slachtoffer was zo ernstig dat ze naar het ziekenhuis moest. De beklaagde stelde zich op als een behulpzame jongen en voerde haar naar het ziekenhuis”, aldus de procureur.

Eenmaal aangekomen bij het ziekenhuis stelde de beklaagde voor om thuis nog wat extra spullen voor de jonge vrouw te gaan ophalen. Hij had echter de bankkaart en pincode van het slachtoffer nodig om de parkingkosten te betalen. De jonge vrouw gaf zonder argwaan haar bankkaart met pincode aan hem. Vervolgens ging de barman naar het café Issys in Knokke-Heist en betaalde er zonder problemen met de bankkaart van het slachtoffer. Hij haalde ook 300 euro van haar spaarrekening. In totaal ging het om een bedrag van ongeveer 444,50 euro.

Het openbaar ministerie houdt rekening met het blanco strafregister van de jongeman en vordert daarom een celstraf van tien maanden, waarvan de helft met uitstel en een geldboete van 100 euro.

Wat vinden jullie van deze straffen? Is het voldoende of te mild? Laat het ons weten in de reacties op onze facebookpagina!

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen