10.4 C
Knokke-Heist

Verkeersmaatregelen Internationaal Vuurwerkfestival 2022

Ben je klaar voor vijf dagen vuurwerkspektakel in Knokke-Heist? Het vuurwerkfestival start op vrijdag 19 augustus 2022 om 22.00 uur op het strand ter hoogte van de Meerlaan. De organisatie en hulpdiensten nemen extra verkeers- en veiligheidsmaatregelen om het event vlot te laten verlopen.

Verkeersmaatregelen

Elke vuurwerkavond is vanaf 20.30 uur een verkeersluwe zone van kracht. De zone wordt al vanaf 15.00 uur parkeervrij gemaakt. In deze zone vallen de Zeedijk-Albertstrand (tussen de Zeerobbenlaan en Canadasquare), Meerlaan (tussen de Elizabetlaan en Zeedijk-Albertstrand) en Jozef Nellenslaan (tussen de Zeerobbenlaan en Sterrenlaan). Ook de Elizabetlaan valt in deze zone, specifiek de noordelijke rijbaan vanaf huisnummer 185 tot aan de Meerlaan.

Wil je de parkeer- en verkeersdrukte in de omgeving van het vuurwerkfestival vermijden? Maak gebruik van het openbaar vervoer, kom met de fiets of te voet.  Kom je toch met de wagen? Maak gebruik van randparking Hippique in de Nieuwstraat. Je kan hier gratis parkeren. Personen met een fysieke beperking kunnen zich met de wagen aanmelden bij de politiepost ter hoogte van het kruispunt Elizabetlaan – Zeerobbenlaan. Er zijn een beperkt aantal parkeerplaatsen voorzien in de Zeerobbenlaan.

Veiligheidsmaatregelen

Om de veiligheid van de toeschouwers te garanderen, is er rond de vuurwerksite op het strand een veiligheidsperimeter voorzien. De omvang van deze zone hangt af van de weersomstandigheden. Gelieve de perimeter steeds te respecteren. De strandhulppost ter hoogte van de Zwaluwenlaan is open van 21.00 uur tot het einde van het evenement.

Programma

Aan de wedstrijd nemen vier verschillende landen deel. Frankrijk op vrijdag 19 augustus, Duitsland op zondag 21 augustus, Griekenland op dinsdag 23 augustus en Polen op donderdag 25 augustus. Op zaterdag 27 augustus vindt de prijsuitreiking plaats en sluit België het festival af. Voor de muziek bij het vuurwerk kun je afstemmen op Sea Fun de lokale omroep van Knokke-Heist op de 106.2 fm. Of via: www.seafun.be

19 augustus 2022   

Pyrogenie – Duitsland: Electrifying  

A story told by a synthesizer is een ontdekkingstocht doorheen verschillende types elektronische muziek waarin de synthesizer centraal staat. Het publiek wordt meegenomen op een onvergetelijke muzikale reis, van experimentele muziek tot elektropop van Vangelis – dé pionier in elektronische muziek – tot het legendarische Franse houseduo Daft Punk.  

21 augustus 2022  

Art Eventia – Frankrijk: Reborn  

In deze show vertolkt de feniks, een mythische vogel die uit zijn as kan herrijzen, de hoofdrol. Een feniks leeft bijzonder lang en wordt opnieuw geboren nadat zijn lichaam in vlammen is opgegaan. Het fabeldier – ook wel ‘vuurvogel’ genoemd – symboliseert zo de cyclus van dood en wedergeboorte. Net zoals de feniks worden wij herboren. De show, opgeluisterd door een muziekensemble, brengt ons van de duisternis naar het licht.  

23 augustus 2022  

Nakaja Art – Polen: Goord times are back again   

Al eeuwenlang maakt vuurwerk feestelijkheden écht bijzonder. Deze zomer kunnen we eindelijk opnieuw samenkomen om zorgeloos te genieten van evenementen en festivals, en dat moet gewoon gevierd worden. Deze show is een symbool van hoop. Vanaf nu wordt alles alleen maar beter!  

25 augustus 2022  

Nanos Fireworks – Griekenland: Up and Down   

Deze buitengewone voorstelling verbeeldt op een heel aparte manier dat alle gebeurtenissen in het leven, zowel de goede als de minder goede, belangrijk zijn. Met muziek vol emotie – voor zowel droevige als vreugdevolle momenten– brengt dit verhaal onze ziel in vervoering. Een sensationele ontdekkingsreis voor de zintuigen.  

27 augustus 2022  

Slotshow – HC Pyrotechnics: A Night with Legends  

Deze voorstelling brengt hulde aan wereldberoemde artiesten en muzikanten die ons verlaten hebben, maar inspirerende meesterwerken creëerden die vandaag nog steeds enorm populair zijn en meegezongen worden. De score voor dit vuurwerkspektakel omvat nummers van Aretha Franklin, Michael Jackson, Whitney Houston, Freddie Mercury en vele andere muzieklegendes.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Ook dit moet je even lezen