19.5 C
Knokke-Heist

Verkeersmaatregelen voor 16e editie Guido Reybrouck Classic

Op 18 en 19 maart 2023 vindt de 16e editie van de Guido Reybrouck Classic plaats. Dit sportevenement trekt elk jaar duizenden bezoekers naar Damme. De organisatoren van het evenement hebben de verkeerssituatie aangepast om de veiligheid van de deelnemers en toeschouwers te garanderen. Het is belangrijk om rekening te houden met de gewijzigde verkeerssituatie en de aanwijzingen van de politie en seingevers op te volgen.

Op zaterdag 18 maart begint het evenement met een individuele tijdrit. Vanaf 10 uur ‘s ochtends worden er nadarhekken geplaatst aan de start- en aankomstzone. Dit betekent dat er vanaf dat moment een parkeerverbod geldt op de randparking Damme-Oost en in de Oude Sluissedijk. Om 12.30 uur wordt het parcours afgesloten voor verkenning. De tijdrit begint om 13.30 uur en duurt tot 16.30 uur. De tijdelijke verkeers- en parkeermaatregelen worden opgeheven om 17 uur.

Op zondag 19 maart vindt de wegrit plaats voor internationale junioren en nieuwelingen. Om 8 uur ‘s ochtends geldt er een parkeerverbod in de Kerkstraat voor het plaatsen van de nadars. Het parcours wordt vanaf 13.30 uur in Damme-centrum eenrichtingsverkeer in de richting van de renners. Langs de volledige omloop is er een parkeerverbod en er zal lokaal omgereden moeten worden. Om 14 uur wordt de startzone verkeersvrij gemaakt. De wedstrijd voor junioren begint om 14.30 uur en bestaat uit 2 ronden van 47 kilometer gevolgd door 4 lokale ronden van 7,6 kilometer tussen Damme-centrum en Sint-Kruis. De wedstrijd voor nieuwelingen start om 14.45 uur en bestaat uit 10 ronden van 5,6 kilometer tussen Damme-centrum en Sint-Kruis. Om 16.15 uur wordt de aankomst van de nieuwelingen verwacht en om 17.30 uur komen de junioren aan op de Markt, waarna de podiumceremonie begint.

Het volledige parcours en verdere informatie over de Guido Reybrouck Classic is te vinden op www.guidoreybrouckclassic.be. Het is belangrijk om voor uw eigen veiligheid en die van anderen de verkeerssignalisatie te respecteren. Houd de website in de gaten voor eventuele last-minute veranderingen.

Uw reacties zijn steeds welkom via de sociale media knoppen hieronder

Ook dit moet je even lezen